Držali smo se za grede da nas ne otpuše!

nevrijeme Štrigova

Niski, sivi oblaci koji su u nedjelju oko 17 sati došli iz slovenskog Koga sa sobom su u gornje Međimurje donijeli jaku kišu i ono najgore, tuču veličine lješnjaka te pijavicu koja je nosila sve što joj se našlo na putu. Nevrijeme je pogodilo dijelove Štrigove i Svetog Martina na Muri, a najviše su stradali Robadje, Leskovec, Banfi, Jalšovec, Bukovje i Čestijanec.

U velikoj fotoreportaži donosimo ispovijest obitelji Jaklin iz Bukovja kojoj je pijavica odnijela krov i urušila dio zida na obiteljskoj kući.

Na obiteljsku kuću i gospodarski objekt obitelji Belec u Leskovcu urušilo se pet velikih borova, a ništa bolje nije prošla ni obitelj Golenko u Robadju gdje je pijavica s krova škednja i štale pobacala crijep te je zbog vlage uništena velika količina sijena.

Kaos u svom dvorištu pokazala nam je i Martina Koščak iz Robadja. Kod njezina sumještanina Nebojše Božića bili smo u vinogradu.  Nakon dvije tuče u Robadju ostao je bez ovogodišnjeg uroda.

Cijelu reportažu donosimo u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od danas, 4. rujna, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.

Ostavi komentar