Zdravi i fini med potražite u Prelogu na Festivalu meda

med pčela pčelari
Ilustracija

Na Trgu Slobode u Prelogu održat će se, u subotu 22. rujna, s početkom u 9 sati, Festival meda, u organizaciji Turističke zajednice Grada Preloga i Udruge pčelara Nektar.

Očekuje se da će ovaj Festival okupiti veliki broj pčelara te brojne ljubitelje ove slasne i zdrave namirnice. Izlagači će predstaviti svoj med od bagrema, lipe, livadni med, šumski med.

U glazbenom će programu nastupiti pjevač i skladatelj iz Rijeke Srđan Depolo.

Zahvaljujući svome iznimnom sastavu, med se od davnina smatrao svetom hranom i jednim od najvažnijih prirodnih lijekova za liječenje širokog spektra tegoba. Povijest upotrebe meda stara je koliko i povijest čovjeka te se u gotovo svakoj kulturi mogu pronaći dokazi o njegovom korištenju. Najstariji nalaz koji potvrđuje važnost meda za ljudski rod predstavlja prapovijesna slika stara oko 15.000 godina, otkrivena na zidu špilje u Španjolskoj. I egipatski hijeroglifski zapisi govore o značajnoj ulozi pčela i meda u svakodnevnom životu drevnog Egipta, a nevjerojatni nalazi posuda s još jestivim medom, starim preko 3000 godina, pronađeni su u grobnici faraona Tutankamona.

Ostavi komentar