U Vratišincu djeca s džepnim svjetiljkama razbijaju mrak po povratku iz škole

vratisinec rasvjeta
Čim zamaknu za ugao iza škole djeca uđu u mračnu ulicu

Nije  zgodno, a još manje sigurno da djeca doslovno po mraku odlaze iz Osnovne škole Dr.Vinka Žganca u Vratišincu prema svojim kućama. U zimskom periodu ulica do škole je u mraku, a bio bi dovoljan samo jedna stup rasvjete da se ulica rasvijetli, upozorio je na problem građanin iz Vratišinca.

-Ovo stvarno više nema nikakvog smisla, već tri mjeseca traje nastava, nitko ništa ne poduzima. – Jako mi je žao dječice koja sa džepnim svjetiljkama odlaze iz škole i doslovno izgledaju kao male krijesnice. Da se nemože ništa poduzeti? Može, ali kao da ne želi. Jadno jest i činjenica da u školskom odboru sjedi zamjenica načelnika Općine Vratišinec i predsjednik Općinskog vijeća Općine Vratišinec… Ali pustimo sada to, dajmo djeci da imaju adekvatnu rasvjetu, ako ništa drugo da im Sveti Nikola (načelnik, zamjenica i predsjednik Općinskog vijeća) umjesto čokoladice za Sv. Nikolu donese džepne svjetiljke, upozorava građanin iz Vratišinca.

Zaista jedan dodatni stup rasvjete u ulici do škole nije nemoguća misija za općinski proračun ma kako bio skroman, a riješio bi problem na koji se u Vratišncu ukazuje po tko zna koji put, nadamo se da ne i ovaj put uzalud.

Ostavi komentar