Miroslava Novak dio povijesti Zrinskih preselila u najsjeverniji kraj

Autorica izložbe Miroslava Novak
Autorica izložbe Miroslava Novak

Fotoaparat Miroslave Novak gotovo je uvijek uz nju, jer nikad ne zna kad će biti savršeni trenutak za nezaboravnu fotografiju! Svoju ljubav je iz hobija pretvorila u posao, a njezine fotografije povijesne postrojbe Zrinske garde možete pogledati do kraja godine u galerijskom prostoru Općine Sveti Martin na Muri!

-Ovo mi je službeno četvrta izložba po redu i vrlo me veselilo što sam mogla dio povijesti preseliti u najsjeverniju hrvatsku općinu. Fotografiranje Zrinske garde započelo je od kad je moj brat Hrvoje postao pripadnikom te povijesne postrojbe pa sam se aktivno uključila i ja s fotoaparatom te zabilježila neke od njegovih nastupa, poručila je autorica izložbe Miroslava Novak.

26 fotografija povijesne postrojbe Zrinske garde bilo je postavljeno na Putovima Zrinske garde koja je povodom Dana Međimurske županije bila postavljena u Scheierici, a sad je privremeno preseljena u najsjeverniju općinu Sveti Martin na Muri.

-Fotografijom se bavim šest godina, od toga četiri godine intenzivnije, a sve je počelo kad sam u školi dobila izvannastavnu fotogrupu. Ove godine sam često bilježila razne manifestacije u Svetom Martinu na Muri koji me oduševio, pa sam uz pomoć načelnika Dražena Crnčeca dobila poziv koji mi je omogućio da ovdje otvorim izložbu. Zrinska garda je naš brend i trebamo ga promovirati i dalje, kaže Miroslava.

Miroslava je prigodno bila odjevena u renesansno ruho, a svečanost je započela međimurskom narodnom pjesmom ‘Međimurje malo’ koje su izvele ‘Stridonne’ iz Štrigove, a domaćin izložbe načelnik Općine Sveti Martin na Muri  zahvalio joj je na vraćanju povijesti na ove prostore.

FOTO: Matej Ščavničar

Ostavi komentar