VIDEO: Završen projekt „U školskom vrtu (i mi) rastemo” za osnovnoškolce

U školskom vrtu i mi rastemo projekt Biovrt1

U utorak, 28. kolovoza, u Područnoj školi Novo Selo Rok održana je završna konferencija projekta „U školskom vrtu (i mi) rastemo” koji je trajao od 01.10.2017. do 31.08.2018., a koji provodi udruga Biovrt u partnerstvu s I. osnovnom školom Čakovec i njihovom Područnom školom Novo Selo Rok.

Ovaj projekt bio je nastavak dvogodišnje suradnje i volonterskih napora da se oformi školski vrt i omoguće kvalitetne edukativne aktivnosti o vrtlarenju, zaštiti okoliša i očuvanju bioraznolikosti za djecu u Novom Selu Rok.

Sve prisutne (a u publici je bilo djece, roditelja, baka i djedova te predstavnika škola iz Međimurske županije, ali i iz Zagreba) pozdravili su Marijana Vrbanec, voditeljica PŠ Novo Selo Rok i Siniša Stričak, ravnatelj I. OŠ Čakovec.

Voditeljica projekta i predsjednica udruge Biovrt Silvija Kolar-Fodor predstavila je aktivnosti koje su provedene tijekom trajanja projekta.

Svim sudionicima projektnih aktivnosti podijeljene su potvrde o sudjelovanju, a posebno veliki pljesak zasluženo su dobili učenici 1. do 4. razreda škole koji su vrijedno sudjelovali u svim aktivnostima.

Nakon toga, predstavljen je Priručnik za kreiranje školskih vrtova i provođenje biovrtlarskih aktivnosti Silvije Kolar-Fodor koji je podijeljen malim sudionicima, kao i svim prisutnim školama. Na kraju je održana i mala zakuska gdje su prigodno poslužili voće i proizvode lokalnih, međimurskih OPG-ova, većinom iz ekološkog uzgoja.

Sve aktivnosti i rezultate saželi su u video koji je premijerno prikazn, u kojem su prikazali sve aktivnosti, ali i izjave voditelja, učiteljica i učenika o tome što ovaj projekt znači za njih i kako su školske aktivnosti utjecale na njihovo znanje, odnos prema prirodi, vlastitom zdravlju i životu općenito.

Ostavi komentar