Revitalizirat će se stari granični prijelaz Goričan

U službenom posjetu Međimurskoj županiji danas su boravili predsjednik Uprave Hrvatske autoceste d.o.o. Boris Huzjan, dipl. ing. građ. i član Uprave Stjepan Baranašić, dipl. ing. građ. Tom su se prigodom sastali s međimurskim županom Matijom Posavcem u Maloj vijećnici Međimurske županije gdje je bio održan radni sastanak.

Razlog dolaska bio je rekonstrukcija spoja na granični prijelaz Goričan.

U tijeku je postupak ishođenja građevinske dozvole. Natječaj za izgradnju planira se raspisati u rujnu 2018. godine, a sami radovi započet će odmah po ugovaranju radova. Završetak radova i puštanje u promet planiran je do početka turističke sezone 2020. godine. Procijenjena vrijednost cijele investicije iznosi 21 milijuna kuna.

-Ono o čemu razgovaramo već deset godina je rekonstrukcija dijela autoceste Čakovec-Goričan, odnosno o onom segmentu koji prije samo graničnog prijelaza s Mađarskom pokušava autocestom spojiti na stari granični prijelaz -izjavio je  župan Matija Posavec i dodao da će Hrvatske autoceste u dionicu Goričan-Čakovec od 16 kilometara uložiti jako puno novaca, pri čemu će se zamijeniti i cjelokupni asfalt. Tim činom revitalizirat će se stari granični prijelaz Goričan. 

Ovom rekonstrukcijom čvora postojeći granični prijelaz u Goričanu postat će odmorište što će pridonijeti poboljšanju usluge na samoj autocesti u vidu turističkog tematskog parka i ugostiteljske sadržaje. Osim toga, u planu je i revitalizacija odmorišta Varaždin čija vrijednost iznosi 4 milijuna kuna.

Ostavi komentar