VAŽNO: Korisnici Domova za starije osobe, nemojte za Uskrs odlaziti svojim kućama!

Korisnici Domova za starije i nemoćne osobe posebno su ugrožena skupina u vrijeme epidemije uzrokovane virusom COVID-19. Upravo zbog toga danas je na press konferenciji Stožera civilne zaštite Međimurske županije upućen apel korisnicima Domova za starije i nemoćne osobe, te njihovim obiteljima ususret uskrsnim blagdanima. Apel je uputila pročelnica upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonja Tošić Grlač.

-U zadnjih nekoliko dana dobivamo brojne upite iz Doma za starije i nemoćne osobe. Naime, radi se o tome da bi korisnici Domova htjeli ići svojim kućama da provedu Uskrsne praznike sa svojim bližnjima. Svi znamo da je u Hrvatskoj Uskrs tradicijski običaj kojem se svi veselimo i želimo ga provesti sa svojim najbližima. Ovo je vrijeme krize, ovo nije normalan život. S toga preporučamo svima da Uskrs proslave u svojem srcu, svojoj duši, svome Domu s ostalim korisnicima.

Još jednom apeliramo da se starije osobe ne puštaju kući, to za sobom nosi puno nezgodnih situacija, a mi se kao Međimurje za sad držimo jako dobro. Bilo bi dobro da Međimurje i dalje ostane poznato po mesu z tiblice, turošima, bregima, a ne po koronavirusu. Molim vas nemojte najugroženiju skupinu izlagati koronavirusu, zaključila je pročelnica.

Ostavi komentar