STOŽER: Suzdržite se dolasku svojim kućama za Uskrs ako radite u drugim zemljama!

Na današnjoj online konferenciji za novinari Stožera Međimurske županije upućen je poseban apel za one koji žive i rade u zemljama izvan Hrvatske, a za Uskrs se planiraju vratiti svojim kućama. Apel je poslala epidemiloginja Višnja Smilović.

-Izdana je preporuka i zamolba na razini cijele Hrvatske, pa tako i Međimurja u kojoj molimo sve hrvatske građane one koji rade u inozemstvu, a htjeli bi se vratiti svojim kućama u Hrvatsku, te Međimurje u vrijeme uskrsnih blagdana da se suzdrže dolasku svojim kućama. Ukoliko dođu morat će biti u striktnoj samoizolaciji, dakle odvojeni od svojih ukućana, zasebno u svojim sobama, te tako ni neće moći uživati kršćansko pravo slavljenje Uskrsa sa obitelji, rekla je epidemiologinja, te nastavila:

-Zemlje iz kojih dolazi najveći broj naših građana su Austrija, Slovenija i Njemačka, a upravo su to zemlje s izuzetno velikim brojem oboljelih i visokim rizikom zaražavanja, te su naši građani u tim područjima izloženi korona virusom. Kao takvi oni mogu kao zdravi, asimptomatski i kliconoše taj virus donijeti u svoju obitelj, te iako oni nemaju simpotome mogu ga prenijeti na svoje članove obitelji. S toga još jedanput molimo sve građane koji bi namjeravali doći za Uskrs, da se pridržavaju svih naših preporuka i zamolbi. Svi koji su u samoizolaciji da se toga i dalje pridržavaju, a mi ostali da se pridržavamo ograničenog kretanja i što manje kontakta, zaključuje.

 

Ostavi komentar