13.9 C
Čakovec
Utorak, 23 svibnja, 2023

Udruge MIS i MIK: Četrnaest natjecatelja dobilo poziv za državno natjecanje iz informatike!

Državno povjerenstvo objavilo je nedavno popis natjecatelja pozvanih na državno natjecanje iz informatike.

Na istom se, između ostalih, nalaze imena 14 natjecatelja koji se za ovo informatičko natjecanje pripremaju u sklopu Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije, projekta koji uz sufinanciranje Međimurske županije provede udruge Mladi informatički stručnjaci i Međimurski informatički klub.

U najprestižnijoj kategoriji Primjena algoritama za učenike 5. razreda na natjecanju će sudjelovati Gita Radiković iz Osnovne škole Petar Zrinski Šenkovec i učenik Osnovne škole Strahoninec Fran Topolnjak. Plasman je osigurao i učenik 6. razreda Osnovne škole Nedelišće Jakov Marodi. Najviše predstavnika udruge MIS i MIK imate će među učenicima sedmih i osmih razreda, i to čak tri u svakoj dobnoj skupini. Ivano Lukačević iz II. osnovne škole Čakovec, Marin Rođak iz VI. osnovne škole Varaždin te Leo Lipić iz Osnovne škole Draškovec odmjerit će snage s učenicima sedmih razreda, dok će se u generaciji osmaša natjecati Ozana Margotić (VI. osnovna škola Varaždin), Saša Ovčarić (I. osnovna škola Čakovec) i Leo Dolenec (Osnovna škola Draškovec). Mentori navedenih učenika su Dejan Drabić i Marin Drabić.

Poziv za sudjelovanje na državnom natjecanju primila su i tri srednjoškolca. Svoje vještine programiranja tako će demonstrirati Fran Janči (1. razred, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec), Antun Kralj (2. razred, Prva gimnazija Varaždin) i Jakov Biškup (3. razred, Tehnička škola Čakovec), koje za natjecanje priprema mentor Miljenko Blažeka.

Uz navedenu kategoriju Primjena algoritama, dvoje učenika petih razreda ostvarilo je pravo sudjelovanja na natjecanju u programskom jeziku Logo. To su Lovro Žagar iz I. osnovne škole Čakovec i Gita Radiković iz Osnovne škole Petar Zrinski Šenkovec. Njihov je mentor Viktor Lazar.

Državno natjecanje iz informatike održat će se od 18. do 21. travnja.

Srednjoškolci s mentorom Miljenkom Blažekom
Učenici s mentorom Marinom Drabićem
Učenici s mentorom Dejanom Drabićem
Fran, Gita, Jakov
Viktor Lazar i Gita Radiković
Viktor Lazar i Lovro Žagar

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,506FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE