Učenici za obrtnička zanimanja dobivaju po 600 kuna mjesečne stipendije

obrtnici stipendije
Ovi učenici vide budućnost u obrtničkim zanimanjima

Obrtnička komora u suradnji s Međimurskom županijom, gradovima Čakovcem, Prelogom i Murskim Središćem i općinama Nedelišće i Orehovica osigurala je stipendije za 24 učenika za devet različitih zanimanja.

Stipendije za obućarska zanimanja dobili su Sara Baksa, Gabrijela Gunc, Magdalena Gunc, Filip Maškadi, Lucija Škvorc i Viktor Gavez – učenici Gospodarske škole  Čakovec.

Stipendije za kuhare dobili su Nikolina Belić, Barbara Jurak, Ivan Kukovec, Antonio Novak, Christina Novak, Karlo Pintarić i Matej Trstenjak iz Srednje škole Prelog.

Stipendiju su dobila i dva keramičara Leo Martinjaš i Matija Mesarića, tri stolara: Ivan Fileš, Benjamin Medvar i Dino Škiljo. Kristijan Šardi dobio je stipendiju za instalatera grijanja i klimatizacije. Svi su učenici Graditeljske škole Čakovec. Stipendiju za soboslikara-ličioca dobio je Božidar Farkaš također iz Graditeljske škole Čakovec.

Vilim Anderlon dobio je stipendiju  za autoelektričara, Josip Čutura za bravara, a Franjo Pongrac za strojobravara – sva trojica iz Tehničke škole Čakovec.

Učenici imaju pravo na mjesečnu stipendiju u iznosu od 600 kuna. U svim dosadašnjim godinama preko Obrtničke komore Međimurske županije stipendirano  je 414 učenika u što je uloženo 2,750 milijuna kuna.

 

Ostavi komentar