Učenici III. OŠ Čakovec učili o štetnostima alkohola kod mladih

Zdrav za 5 PU međimurska

Posljednjih nekoliko godina na području Međimurske županije preventivci iz Ureda načelnika i svih policijskih postaja Policijske uprave međimurske uspješno provode aktivnosti iz preventivnog projekta “Zdrav za 5“.

Sredstva ovisnosti, prije svega duhan, alkohol i droge postali su sastavni dio odrastanja velikog dijela urbane mladeži. Uz zlouporabu sredstava ovisnosti javljaju se i drugi socijalni problemi; maloljetnička delinkvencija, školsko i izvanškolsko nasilje, problem mladih koji ne završavaju školovanje, kao i drugi oblici neprihvatljivog ponašanja. Edukativna  predavanja koje se sustavno provode u završnim razredima osnovnih i prvim razredima srednjih škola uvelike doprinose što uspješnijoj prevenciji i senzibilizaciji adolescenata prema ovoj problematici.

Upravo iz tog razloga u srijedu, 12. travnja policijski službenik Radovan Gačal tijekom integriranog dana u čakovečkoj trećoj osnovnoj školi održao je nekoliko predavanja o štetnostima zlouporabe alkohola kod mladih s aspekta rada policije. Dvjestotinjak učenika šestih, sedmih i osmih razreda pozorno je upijalo svaku predavačevu riječ. Naravno, s obzirom na aktualnost i zanimljivost teme postavili su mnogobrojna pitanja o kojima se potom povela konstruktivna rasprava.

Ujedno, tijekom pomno isplaniranog i osmišljenog integriranog dana učenici su se upoznali s radom Hrvatske gorske službe spašavanja, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, dok je školska sekcija prve pomoći prezentirala pružanje prve pomoći unesrećenima.

Na kraju zanimljivog dana, predstavici učenika razredne nastave, kroz kratke prezentacije predstavili su razne ekološke projekte koje su provodili tijekom školske godine.

Izvor i foto: PU međimurska

Zdrav za 5 PU međimurska

Ostavi komentar