U Štefancu tri vatrogasna društva iz dva različita naselja zajednički proslavila dan sv. Florijana

Svetim misama diljem Međimurja  mnogobrojni su vatrogasci proslavili dan svojeg nebeskog zaštitnika Sv. Florijana. Tako je bilo i u crkvi Svete obitelji u Štefancu , gdje su se, sada već tradicionalno okupili vatrogasci iz dva mjesta i tri različita DVD-a. Gornji Vidovec, Ivanovec i Štefanec dobrovoljna su vatrogsna društva čiji članovi zajedno slave ovaj dan, izmjenjujući se svake godine kao domaćini. Aktivnosti planirane uz dan svetog Florijana, ujedno i početak Mjeseca zaštite od požara kreću odlaskom na zajedničko misno slavlje.

Jučer (utorak) je ovo hvale vrijedno okupljanje počelo ispred Društvenog doma u Štefancu gdje su vatrogasci formirali svečanu povorku, te krenuli prema filijalnoj crkvi Svete obitelji. Za ovu su priliku odjenuli su svečane odore, a povorku su predvodili zastavnici noseći barjake sva tri vatrogasna društva. Nakon mise, koju je predvodio ivanovečki župnik vlč. Danijel Bistrović, nastavljeno je neformalno druženje u dvorani Društvenog doma u Štefancu , gdje su svoje kolege i prijatelje vatrogasce iz DVD-a Ivanovec i DVD-a Gornji Vidovec ugostili ovogodišnji domaćini, vatrogasci iz Štefanca.

Spomenimo kako su se vatrogasi iz sva tri društva složili da su nabava potrebne opreme, nastavak pomlađivanja članstva, te dodatne edukacije, uz  naravno i ovakav vid zajedništva potrebni, kako bi i dalje uspješno radili na svom cilju – zaštiti života i imovine mještana Ivanovca i Štefanca, ali i svih okolnih mjesta. Novo druženje zakazano je već za 15. svibanj, kada će u Ivanovcu biti održana svečana primopredaja i blagoslov novog vatrogasnog vozila. Naime, u sklopu obnove voznog parka dobrovoljnih vatrogasnih društva s područja Čakovca, novo kombi vozilo za prijevoz vatrogasaca biti će predano DVD-u Ivanovec. Kao i prethodna, kupljeno je preko modela financijskog leasinga s rokom otplate na pet godina, a vrijedno je oko 193.000 kuna.

Ostavi komentar