RUSTIKALNI VRT Spomenke Bacinger: Idilični ugođaj stvorili unikatnim starinama

U skrivenom kutku Vukanovca smješten je vrt obitelji Bacinger, koja inače živi u Nedelišću. Obitelj se bavi poljodjeljstvom i ugostiteljstvom te svaki trenutak koristi za boravak u Vukanovcu, u rodnom mjestu naše sugovornice Spomenke, na takozvanom Vukovom bregu.  

U obilasku vrta pažnju su nam definitivno ukrale velike crvene “muškatere” koje su zasađene u starinske, drvene kade, kao i ogromne plave hortenzije i prekrasne hoste kojima odgovaraju sjenovita područja. Vrt obiluje detaljima, odnosno unikatnim starinama, pa se tako u njemu nalaze drvene klupice za odmor s kotačima od drvenih kola, stari plug, stalak za klepanje kose, starinski bicikl obojan u bakrenu boju, drvene bačve, bunar, starinski ćupovi i još mnogo toga. Sve to, kao i ograda od starinske cigle i drvenih dasaka, doprinose rustikalnom stilu. 

– Staru kuću mojih roditelja preuredili te smo uz to uređivali i vanjski okoliš. Volimo u vrt staviti stare predmete koje su nekada koristili naši preci ili smo ih dobili na poklon, kazala nam je prilikom obilaska vrta Spomenka, čiji se ukrasni, starinski predmeti odlično slažu s prirodom.   

Posebno mjesto u vrtu zauzima dječje igralište koje je uredio Spomenkin muž Radovan. Prava je atrakcija za mališane koji se na drvenim spravama mogu zaigrati i proveseliti. Kućica, drveni motori, vrtuljak s klackalicom i tobogan ograđeni su drvenom ogradom u šarenim bojama. Djeca mogu do mile volje mogu skakati, a samo igralište odlično se uklapa u seosku idilu upotpunjenu rustikalnim elementima.

 

Ostavi komentar