HSS: U Hodošanu održana sveta misa za Stjepana Radića

U Hodošanu je u nedjelju 11. kolovoza održana tradicionalna trideseta misa za predsjednika i osnivača HSS-a Stjepana Radića. U mjesnoj crkvi misu je vodio župnik župe Sveti Juraj u Trnju Darko Kelemenić. Nakon toga je vodstvo HSS-a Međimurske županije koju vodi Đurđica Slamek odalo počast kod spomenika braći Radić polaganjem vijenca i paljenjem svijeća. 

Na stranačkom skupu u prostorima NK Hodošan govovorili su Tomica Strahija, predsjednik OO HSS općine Donji Kraljevec, Miljenko Horvat, načelnik općine Donji Kraljevec kao član HSS-a, Đurđica Slamek, predsjednica ŽO HSS Međimurja, te saborski zastupnik i glavni tajnik HSS-a Željko Lenart.

Govornici su se složili s riječima župnika Kelemenića koji je uz ostalo rekao da članovi HSS-a ne bi trebali gledati ni lijevo ni desno, već za bolje Međimurje. Politički tajnik HSS-a Željko Lenart je prenio pozdrav predsjednika HSS-a te naglasio kako HSS ne bi trebala biti poljoprivredna podružnica HDZ-a, kako je bilo unatrag godinama. Vodstvo stranke zna da je HSS danas mala stranka, čemu su i sami doprinjeli neslaganjem u vrhu stranke ali i općom političkom situacijom koja je ocijenjena lošom i najgorom do sada, za što se krivi vladajuća stranka. (JŠ)

 

 

Ostavi komentar