Redovna godišnja skupština DVD-a Knezovec: Preventiva na visokom nivou

Svoju redovnu godišnju skupštinu održalo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Knezovec koji iza sebe imaju plodonosnu i „mirnu“ godinu. U ujedinjenom izvješću zapovjedništva i Upravnog odbora vatrogasnog društva, a koje je pročitao sam zapovjednik Robert Meglić moglo se između ostalog čuti kako je potreba za vatrogascima u Knezovcu bila sedam puta.

Izašli su na pet tehničkih intervencija. Preventivno su djelovali tijekom cijele godine, pregledali su ispravnost hidranata, podijelili letke s upozorenjima mještanima, osiguravali razne manifestacije i drugo. 

S natjecateljskim ekipama su uzeli učešća na sedam natjecanja, a s kojih rezultati nisu nedostajali. Nabavili su neophodnu opremu za vatrogasne intervencije, kupili 10 pari interventnih čizama, dvije ručne radio stanice, košulje, radne odore, opremili spremište potrebnom opremom. Sudjelovali su na radnim akcijama u selu i Općini, poput „Zelene čistke“ koju je organizirala Općina Šenkovec.

Godina za njima je bila plodonosna što se tiče obuke vatrogasnih kadrova. Tako je Luka Meglić osposobljen za voditelja vatrogasne mladeži, servisera vatrogasnih aparata i položio module UVI-a, a za što je primio zahvalnicu i diplomu. Za zvanje vatrogasca su uspješno završili Dino Novak i Karlo Sotler. Dok je za vatrogasca I. klase uspješno završio Karlo Horvat i Sanja Zemljić. Za zvanje višeg vatrogasnog časnika pak je završio Robert Meglić, koji je radnju branio u Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici.

Skupštinu su ispred VZG Čakovca i VZ Međimurske županije pozdravili Srećko Mrazović koji im je zaželio puno uspjeha u narednom razdoblju njihovog djelovanja. Ivan Novak, ispred kluba vatrogasnih veterana VZMŽ, načelnik Općine Šenkovec Saša Horvat koji se više dotaknuo financijske strane i dao puno podršku vatrogascima i njihovom radu.

 

Ostavi komentar