Na radionicama iz tehničke kulture u Čakovcu rekordan broj djece

radionice Čakovec djeca

Posljednji je tjedan zimskih praznika, te zadnju tjedan sportskih kampova i radionica koje su se tijekom proteklih tri tjedan održavali u čakovečkim osnovnim školama.

Ovaj tjedan na rasporedu su glazbene, informatičke te tehničke radionice. Ukupno ih polazi preko 150 djece.

Glazbena radionica održava se u Umjetničkoj školi „Miroslav Magdalenić“ u Čakovcu, i to po prvi put. Na nju se prijavilo dvadesetak djece, više od očekivanog. Informatičke radionice tradicionalno se održavaju u 1. osnovnoj školu u Čakovcu. Tamo petnaestak učenika osnovnih škola uči o programiranju iPada i robota.

Radionice iz tehničke kulture, koje su se prvi put održale prošle zime, ove godine okupirale su III. osnovnu školu. Na radionice iz zrakoplovnog i raketnog modelarstva, strojarstva i konstruktorstva, elektronike i radio komunikacija, modelarstva, izrade tehničke tvorevine, kreativnu radionicu oslikavanja predmeta, video radionicu i micro:bit i mBot robotiku, prijavilo se 125 djece s cijelog čakovečkog područja. Svi učenici imaju osiguranu okrjepu, a sve što na radionicama naprave, mogu odnijeti kući.

Radionice su u utorak obišli zamjenici gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved i Zoran Vidović. Ovakvi projekti dio su strategije Grada Čakovca koji nastoji djeci i mladima osigurati što više mogućnosti za stjecanje znanja i vještina koje će im pomoći u kasnijem odabiru zanimanja. Interes za tzv. STEM područje o kojem se u posljednje vrijeme govori kao o temelju sadašnjeg i budućeg razvoja, potiče se upravo ovakvim radionicama, jer učenici uredovnoj nastavi nemaju vremena a ni mogućnost saznati i naučiti sve što ih zanima.

Informatičke radionice u I. osnovnoj, provode nastavnici informatike iz te škole, dok su organizatori i provoditelji radionica iz tehničke kulture, članovi Društvaa pedagoga tehničke kulture Međimurske županije, dok su im partneri u provođenju programa Radioklub Međimurje, Aeroklub Čakovec i Foto-kino klub Ivanovec. Sve kampove i radionice financiraju se iz Proračuna Grada Čakovca, a za polaznike su besplatne. Radionice završavaju u petak.

Izvor i foto: Grad Čakovec

Ostavi komentar