PROGRAM manifestacije “Jesen u gradu Zrinskih 2019”: Trganci, gljive, izlagači i običaji

Na manifestacjii sudjeluju brojni izlagači

Ovaj vikend u Čakovcu rezerviran je za manifestaciju “Jesen u gradu Zrinskih“. Njome se na simboličan način pozdravljamo od toplijih dana i pripremamo za jesen. Mnogobrojni izlagači iz Hrvatske te Slovenije i Mađarske predstavit će razne proizvode, a mirisi jesenskih delicija preplavit će grad.

Svoje će mjesto na izložbenom prostoru naći eko proizvodi, voće i povrće, rakije raznih okusa, med i proizvodi od meda, vino i drugo piće te delikatese svih vrsta.

Jesenski sajam biti će smješten u centru Čakovca cijeli vikend od 10– 18 sati koji će posjetitelje prezentacijom starih običaja s jesenskom tematikom podsjetiti kako su “živeli naši stari”.

Počastite se s trgancima

U subotu, 28. rujna s početkom u 10 sati pozivamo sve građane i posjetitelje na tradicionalni međimurski doručak ispred Turističkog ureda. Okusima se vraćamo u stara, zaboravljena vremena. Počastite se TRGANCIMA sa slaninama i vrhnjem, tradicionalnim težačkim obrokom Međimuraca. Često su se nalazili na stolovima jer su zasitni, a budući da su Međimurci poznati kao radišni, uživali su u trgancima jer su ih okrijepili i dali im snagu za nastavak rada.

Izložba gljiva

Već tradicionalno, Gljivarsko društvo Smrčak Čakovec u suradnji s TZ grada Čakovca organizira izložbu gljiva u atriju American Bara Dollar. Otvorenje izložbe je u subotu 28. rujna u 10 sati. Izložbu pogledajte u subotu i nedjelju od 10 do 18 sati.

Posjetite “Jesen u gradu Zrinskih” i uživajte u raskoši ovog najljepšeg godišnjeg doba, doba kada priroda sve otkrije sa svojom zadnjom ljepotom, kao da bi se cijelu godinu čuvala za taj veliki finale…

 

Ostavi komentar