Prelog: Gerontodomaćice započinju s radom od 1. svibnja

gerontodomaćice Prelog projekt Zaželi1

U ponedjeljak, 23. travnja, u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga, desetak žena primilo je uvjerenje o osposobljenosti za gerontodomaćice.

Program edukacije „Zaželi – program zapošljavanja žena“ financiran je iz Europskog socijalnog fonda u skladu s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena.

Pojam gerontodomaćica odnosi se na osobu koja pomaže nemoćnim i starijim osobama u obavljanju aktivnosti svakodnevnog života i provodi osnovne postupke iz područja zdravstvene njege. Tako će na području Preloga biti zaposleno 10 žena koje će svakodnevno raditi na poslovima podrške te brige za 50-tak starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Ovim projektom Prelog je ukupno dobio 2.016.222,80 kuna uz stopostotno financiranje od strane Ministarstva rada i mirovinskog sustava, odnosno iz Europskog socijalnog fonda. Verificirani program za gerontodomaćice upisuje se u e-radnu knjižicu, a izobrazbu je provelo Pučko otvoreno učilište Čakovec.
Žene gerontodomaćice, uz uvjerenje, dobile su i adekvatnu opremu, odjeću i obuću za rad te nove bicikle. Također, dodijeljen im je i Etički kodeks o načelima i pravilima ponašanja prilikom pružanja usluge pomoći.

S obavljanjem posla, gerontodomaćice započinju 1. svibnja 2018. godine kada će i potpisati ugovor o radu.

(bb)
Foto: Studio Vipro

Ostavi komentar