PORCIJUNKULOVO 2019. Najveće međimursko proštenje uz 6 koncerata, više od 300 izlagača, osvijetljene „mamrele” u noćnim satima…

program porcijunkulovog9
Najreprezentativniju kulturno-turističke manifestaciju našeg kraja predstavili su fra Željko Železnjak, Stjepan Kovač, Boška Ban Vlahek i Robert Mareković

Pedeset i peto izdanje najveće međimurske kulturno-turističke i vjerske manifestacije donijet će preko 50 različitih programa za sve generacije i svačiji ukus. Od utorka 30. srpnja do nedjelje 4. kolovoza podno zidina Starog grada na velikoj festivalskoj pozornici održat će se 6 koncerata poznatih glazbenih izvođača: Jelena Rozga (utorak 30. srpnja), Maja Šuput (srijeda 31. srpnja), Hari Mata Hari (četvrtak 1. kolovoza), Tomislav Bralić i klapa Intrade (petak 2. kolovoza), Las Vegas show (subota 3. kolovoza) i Plavi orkestar (nedjelja 4. kolovoza).

Program ovog, drugu godinu za redom, Top događanja u Hrvatskoj, najavili su ove srijede gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, pomoćnica direktora Turističke zajednice grada Čakovca Boška Ban Vlahek, gvardijan Franjevačkog samostana u Čakovcu fra Željko Železnjak te jedan od brojnih ovogodišnjih izvođača, Robert Mareković iz Las Vegas Showa.

Gradonačelnik Kovač kazao je kako vjeruje da će ovoljetno izdanje Porcijunkulova zasigurno ponovo oboriti rekorde i po sadržajnosti programa i posjećenosti. Grad je osigurao i besplatne bočice vode za posjetitelje Porcijunkulova, posebice one najmlađe koja će se dijeliti tijekom dana. Zamolio je stanovnike središta grada za razumijevanje s obzirom da će se programi održavati do ranih jutarnjih sati.

fra Željko Železnjak

Fra Željko Železnjak naglasio je kako Porcijunkulovo povezuje vjernike čakovečke župe, ali i drugih međimurskih župa te vjernika iz Slovenije i Mađarske: – Porcijunkulovo je međimurski blagdan.

 “Mamrele”će biti osvijetljene

Boška Ban Vlahek s ponosom je istakla kako su u programe uključeni brojni međimurski KUD-ovi, a kišobran odnosno Ulica “mamrela” bit će u noćnim satima osvijetljeni. Pojedine prometnice će uz određene programe biti zatvorene, o čemu će javnost biti pravovremeno informirana.

Robert Mareković kojeg mnogi znaju kao člana rock benda Fantomi najavio je svjetski show u štihu Las Vegasa: – Plesačice, kostime, gutači vatre, plesni parovi, 11 glazbenika, ekipa od 22 izvođača sudjeluju u Las Vega showu. Glazba naravno u tom stilu: Frank Sinatra, Elvis Presley…Dva sata osobitog programa uz scenografiju pozornice u Las Vegas stilu. Po tati sam Međimurec koji je iz mjesta do Prekope, pa se ovdje u Čakovcu osjećam kao doma. Dođite i doživite uz naš show nešto posebno.

Istakli su kako će svi posjetitelji Porcijunkulova 2019. osim navedenih programa moći uživati nizu predstava za mališane, igraonica i radionica, akcija, prikaza, promocija i prezentacija. Ulica kišobrana, koncerti na otvorenom, prezentacije starih zanata, oslikavanje lica, kušanje autohtonih međimurskih vina , Oldtimer susret, domaći proizvodi obiteljskih gospodarstava iz Međimurja, Mađarske i Slovenije (više od 300 izlagača!), bogata enogastronomska ponuda, mladi ulični glazbenici…i još niz programa odlična su pozivnica da dođete u Grad kišobrana, zabavite se i družite s dragim osobama. Naravno, tu je i vjerski program i svečana procesija središtem Čakovca.

– Bit će to spoj tradicije i modernizma, poručuju iz Turističke zajednice grada Čakovca koja organizira ovu manifestaciju. Dođite i doživite Porcijunkulovo 2019!

Novost VINO-GRAD
Prostor zgrade Scheier postao je pretijesan za kušanje međimurske kapljice, pa se druženje seli u Perivoj Zrinskih na lokaciju preko puta glavne festivalske pozornice gdje će se posjetitelji i vinari moći družiti do jutarnjih sati.

Humanitarna nota

U petak 2. kolovoza organizirat će se i prodaja međimurske pogače u humanitarne svrhe za Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec, a MURID – Centar za ranu intervenciju i ove godine organizira Festival medvjedića.

Ulaz na sve programe je besplatan. Informacije o svim događanjima mogu se pronaći na službenim stranicama manifestacije na www.porcijunkulovo.com

foto: Zlatko Vrzan

https://www.myairbridge

VIDEO pogledajte OVDJE.

Ostavi komentar