Popularna društvena mreža Instagram će skrivati broj lajkova na objavama?!

Instagram će od sada skrivati broj lajkova na postovima, tako da publika ne može vidjeti kolikoj se količini ljudi svidio pojedini post. Neobjavljivanje broja lajkova rezultat je pomnog proučavanja stručnjaka koji su utvrdili da se ovakvim javnim prikazivanjem lajkova zapravo sugerira publici i pratiteljima što je popularno te se pratitelji povode jedan za drugim lajkajući neki sadržaj. Instagram, naime, želi da se osobe koje prate vaše profile na Instagramu usredotoče na ono što dijelite, a ne na koliko se lajkova svode vaši postovi, tko ih je lajkao, a tko nije.

U izjavi za The Verge, glasnogovornik Instagrama je rekao: “Istraživanje načina za smanjenje pritiska na Instagramu je nešto o čemu uvijek razmišljamo.”

No, broj lajkova ipak neće biti u potpunosti nepoznat jer osoba koja je objavila neki sadržaj, imat će uvid u to koliko je osoba lajkalo post, odnosno zadržalo se na sadržaju. Stoga, svi oni čiji se posao zasniva na digitalnom marketingu i dalje mogu bazirati promociju na ovoj društvenoj platformi i s lakoćom voditi statistiku. Jedino taj broj neće biti javno vidljiv, odnosno dostupan publici.

Koliko je ovaj potez dobar i poželjan za Instagram svijet, uskoro ćemo saznati. No, obrazloženje iz Instagrama itekako ima smisla. Međusobno vrednovanje, pogotovo mlađe populacije i uspoređivanje s drugima na osnovu lajkova, postalo je ionako veliko opterećenje. Sljedeći korak u ovoj priči je pratiti tijek događanja te donijeti zaključke koje benefite donosi ovaj potez, ali i koje su mu loše strane.

Ostavi komentar