FOTO SVETI JURAJ NA BREGU: Na svečanoj sjednici dodijeljene nagrade i priznanja najzaslužnijim mještanima!

Povodom Jurjeva u Općini Sveti Juraj na Bregu danas je svečanom sjednicom proslavljen Dan općine.

Tim su se povodom, kako i priliči, uručila priznanja onim organizacijama i osobama koji su po svojem karakteru i djelovanju prvaci društvenih kretanja u općini. Nagradu za iznimno djelovanje u području zdravstva i socijalne skrbi dobio je radiolog Miljenko Novak, za iznimno djelovanje u području umjetnosti i kulture Josip Krnjak, dok je za iznimno djelovanje u području znanosti, odgoja i obrazovanja nagrađen Nikola Pintarić.

STK Zasadbreg dobio je godišnju nagradu u području sporta i tehničke kulture. Godišnja nagrada dodijelila se i Vinogradarstvu i podrumarstvu Turk za iznimno djelovanje u području gospodarstva te Udruzi žena Mali Mihaljevec za iznimno djelovanje u području rada udruga.Načelnik Nagrajsalović, u skladu sa svojim ovlastima, uručio je pohvalnice za uspjehe mladih mještana. Prvu pohvalnicu dobila je judašica Antonija Matoša koja je postala prvakinja Hrvatske u kategoriji do 63 kilograma i ujedno je prva članica Judo kluba Zrinski Čakovec koja je osvojila titulu državnog prvaka.

Druga pohvalnica otišla je u ruke Amosa Novaka, učeniku 3.KU Srednje škole Prelog koji je osvojio brončanu medalju na Svjetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu.  Ovom prilikom Općina je nagradila i mlade fotografe koji su zauvijek sačuvali prostor i zaustavili vrijeme na svojim foto radovima. Nagrade najboljima uručili su predsjednik Povjerenstva za foto natječaj David Kundih, koji je i predstavio sam foto natječaj, te načelnik Anđelko Nagrajsalović. Priznanja su dobili: Hana Horvat, Elena Zeman, Paula Perko, Karla Zanjko, Marinela Benkovič, Lucija Korunić i Fran Vinković. Nagradu za 3. mjesto osvojila je Vida Petričević, za drugo mjesto Mirta Horvat, dok je prvo mjesto zauzela Ana Kocijan.  Svečana sjednica bila je prilika i za okupljanje pred proizvođačima sortnih vina s geografskim podrijetlom Općine Sveti Juraj na Bregu. Vinari već 13-tu godinu zaredom uzvanicima svečane sjednice nude nekoliko odabira iz svoje proizvodnje. Za zahvalu na suradnji predsjednik vijeća Anđelko Kovačić i načelnik Anđelko Nagrajsalović uručili su im zahvalnice: obitelji Turk, Trbuhović, Palašek, Medved, Kos i Dvanajščak-Kozol.Program svečane sjednice svojim su nastupom oplemenili: starija folklorna skupina KUU Zasadbreg pod vodstvom Hrvoja Horvata i tamburaši predvođeni Miroslavom Novakom, ženka vokalna skupina KUU Zasadbreg pod vodstvom Ivone Tkalec, Anabela Mesarić i muška vokalna skupina pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu pod vodstvom Milovana Horvata.

Ostavi komentar