Pomoć frizera i kozmetičara puno znači slijepim osobama u Međimurju

Udruga slijepih Međimurske županije, projektom „Samopouzdanje“ financiranog sredstvima grada Čakovca, svojim članovima omogućava, zahvaljujući profesionalnim frizerskim/kozmetičkim uslugama, porast njihovog samopouzdanja, manju ovisnost od članova obitelji te davanje jednakih mogućnosti koje imaju osobe bez invaliditeta.

Uljepšavanje i briga o vlastitom tijelu osnovna je ljudska potreba gdje slijepe osobe nisu u mogućnosti adekvatno obavljati naoko jednostavne „poslove“. U takvim situacijama slijepa osoba ne može funkcionirati bez pomoći nekoga tko vidi. S obzirom na nedostatak vizualne percepcije vlastitog tijela, uljepšavanje pod vodstvom stručnih djelatnica salona pokazalo se kao pozitivno iskustvo, a prije svega pomoć, za članice/članove Udruge kojim ih se potiče da i dalje cijene vlastitu ženstvenost/muževnost bez obzira na oštećenje vida.

Korist ovog projekta je višestruka. Doprinosi se senzibilizaciji profesionalnih pružatelja usluga i javnosti o slijepim osobama i drugim osobama s invaliditetom te se promiče integracija slijepih osoba u društvo, odnosno zajednicu i indirektno zalaže za prava svih osoba s invaliditetom.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE