Planinarski klub Extrem Čakovec pokreće opću planinarsku školu!

Na Valentinovo, 14. veljače 2024. godine, u organizaciji Planinarskog kluba Extrem Čakovec kreće s radom planinarska edukacija pod nazivom “Opća planinarska škola PK EXTREM – ČAKOVEC 2024.”

Planinarska škola registrirana je u Hrvatskom planinarskom savezu sukladno Pravilniku o školovanju u HPS-u.

Planinarska škola je prva aktivnost organizirana povodom trideset godina djelovanja Planinarskog kluba Extrem Čakovec. Znanja nikad nije dovoljno stoga je školovanje u domeni planinarstva uvijek dobrodošlo za sve generacije, ističe Silvija Špicar voditeljica škole.

Teorijska i praktična nastava održavat će se od 14. veljače do 8. lipnja 2024. godine u prostorijama (I. kat) Gradskih bazena “Marija Ružić”, Čakovec, Športska 2. Plan i program sadrži teoriju (predavanja u devet termina srijedom od 19:00 do 21:00) i vježbe koje će se provoditi kroz praksu s opremom u prostorijama čakovečkih gradskih bazena odnosno na izletima. Voditelj škole je Silvija Špicar.

Predavanja (teorije) ima ukupno 17 sati, a predavači su:

  • Nikola Šebrek, planinarski vodič za HPS standarde A, B, C i D te instruktor za A, B i D standard,
  • Anđelko Borković, planinarski vodič za HPS standard A,
  • Dubravko Balent, planinarski vodič za standard A i B te instruktor za A standard.
  • Silvija Špicar, planinarski vodič standarda A
  • dr. sc. Mihaela Mesarić, prof.
  • dr. med. Petra Jezernik
  • Roberta Radović, čuvar planinske prirode
  • predstavnik HGSS stanice Čakovec
  • predstavnik SU Međimurje

Izleti će se realizirati subotama, a prema potrebi zbog vremenskih prognoza ili drugih opravdanih novonastalih prilika, nedjeljama. U planu je ukupno 8 predviđenih vikenda za izlete od čega će biti 5 jednodnevnih i 3 dvodnevna. Za uspješno završenu opću planinarsku školu potrebno je biti prisutan na 70 % predavanja odnosno vježbi. Polaznik škole mora biti član HPS-a. Školarina iznosi 50 eura. Preostalo je još par slobodnih mjesta, te ako ima dodatno zainteresiranih polaznika, slobodno mogu iskazati interes i na sam dan početka nastave na e-poštu: [email protected]

Planinarski klub Extrem Čakovec zahvaljuje Hrvatskom planinarskom savezu na ukazanom povjerenju za organizaciju Opće planinarske škole, Gradskim bazenima “Marija Ružić” Čakovec za ustupanje prostora za održavanja nastave te svim predavačima škole koji će izdvojiti slobodno vrijeme kako bi svoja znanja i vještine prenijeli planinarima. Extrem zahvaljuje i svim prijavljenim polaznicima te im želi ugodnu atmosferu tijekom nastave i na izletima.

Predsjednica PK Extrem Roberta Radović najavljuje kako će se tijekom 2024. godine osim provedbe Opće planinarske škole organizirati i druge aktivnosti povodom obilježavanja trideset godina Kluba, o čemu će javnost biti pravovremeno obavještena.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE