Panamura avantura: Biciklima po bregima i dolima

Organizatori Panamure
Organizatori Panamure

U prostoru Gimnastičkog centra Aton u Nedelišću organizatori Turističke zajednice Međimurske županije, Međimurski biciklistički klub Mura Čakovec i Općina Nedelišće predstavili su biciklistički avanturistički maraton Panamura. Putem ovog biciklističkog maratona po Gornjem Međimurju biciklisti će isprobati dosad nepoznate puteve, otvoriti nove horizonte i uživati u prekrasnoj prirodi.

-Panamura nije samo utrka već ulaganje u budućnost i turizam, ta rečenica mi se jako dojmila i ocrtava cikloturističku ponudu Međimurske županije. Do sad imamo etabliranu utrku ‘BIMEP’ te smo dva puta bili domaćini završne etape utrke ‘Tour of Croatia’, a to su pokazatelji da smo se u turizmu jasno opredijelili za područje cikloturizma i to pred desetak godina, rekla je Sandra Herman, zamjenica župana.

Sandra Herman i Darko Dania
Sandra Herman i Darko Dania

Biciklistička tura počinje i završava u Nedelišću, traje 75 kilometara kroz polja i šume, te makadam puteve. Panamura adventure jednodnevni biciklistički maraton održat će se u subotu 23. rujna 2017. godine s početkom u 10 sati na startu u Atonu Nedelišće.

-Općina Nedelišće je poznata po biciklizmu i sve više ljudi dolazi u naš kraj kako bi ispunili svoju želju da se voze biciklima. Ovo je odlična poveznica između naše općine kao i cijelog Međimurja. Već smo sad u daljnjim razgovorima o biciklističkim turama koje bi povezivale Hrvatsku sa Slovenijom kao jedna nova trasa uz rijeku Dravu, rekao je Darko Dania, načelnik Općine Nedelišće.

Uz Nedelišće u ovaj projekt uključene su Općine Gornji Mihaljevec, Štrigova, Sveti Martin na Muri, Selnica, Sveti Juraj na Bregu, Šenkovec i Grad Mursko Središće.

Nenad Ciglar
Nenad Ciglar

-Uz sve biciklističke utrke na području županije postavlja se pitanje zašto još jedna, a razlog je još jedna imidž manifestacija koja će okupiti bicikliste na granici sportaša i profesionalaca ali koji se žele dokazati i iskušati svoje mogućnosti, kaže Rudi Grula, voditelj Turističke zajednice Međimurske županije.

-Cijela trasa je koncipirana da se kreće po makadam terenu gdje klasični bicikli još nisu prolazili. Neke dijelove treba još dodatno počistiti i pokrčiti i prema tome ispada da imamo ukupno 60 posto šumskog i makadam terena- Time će doživljaj biti još jači i izazovniji, rekao je Nenad Ciglar, tajnik Međimurskog biciklističkog kuba Mura Čakovec.

Prva kontrolna točka je Marđenkin breg gdje će se biciklisti moći okrijepiti i zaustaviti te uživati u prekrasnom pogledu, na tom djelu prestaje mjerenje koje se inače mjeri elektronički. Kroz prolaznu rampu ponovno počne mjerenje vremena te se vozač vraća u utrku. Druga točka je na šetnjici u Murskom Središću gdje se vrijeme ne zaustavlja nego je prolazno. S takvim vremenskim mjerenjem se podiže avantura jer onaj koji dođe prvi na cilj nije nužno i pobjednik utrke. Postoje dvije vrste ulaznica koje se mogu prijaviti elektronski, za obične bicikle 100 kuna a za najam elektrobicikla 150 kuna.

-Dođite i doživite Međimurje- avanturu Panamuru zbog svih emocija i sjećanja koje nakon takvih događaja ostaju za prepričavanje, pozvao je za kraj Nenad Ciglar.

Ostavi komentar