Ovo je već za razmisliti o doseljavanju uz poticaje za stambeno zbrinjavanje i novorođenčad

doseljavanje

Dobre vibracije stigle su sa sastanka kolegija načelnika Murko Središće. Mlade obitelji sigurno će zainteresirati odluke kojom potiču doseljavanje mladih na svoje područje, te povišene naknade za novorođenčad.

Evo što su o svojim odlukama s kolegija gradonačelnika Mursko Središće  izvjestili u priopćenju: -Obzirom na pozitivan efekt kojeg je izazvala mjera oslobođenja plaćanja komunalnog doprinosa za mlade obitelji do 40 godina i u cilju ne iseljavanja mladih te u cilju doseljavanja i stavljanja svih raspoloživih nekretnina na području grada Mursko Središće u funkciju, gradonačelnik Grada Mursko Središće predlaže Kolegiju da se uvedu dodatni poticaji za mlade osobe do 40 godina na način da bi se novčano poticalo gradnja i kupovina prve nekretnine  (kuća/stan) uz uvjet da za istu postoji kod gradnje građevinska dozvola ili drugi akt za gradnju, a kod kupovine uporabna dozvola. Osobe koje imaju minimalno dvije godine prijavljeno prebivalište na području grada Mursko Središće i gdje je minimalno jedan supružnik zaposleni na području Republike Hrvatske ostvaruje pravo poticaja u iznosu od 15.000 kuna, a osobe koje u trenutku prijave imaju manje od dvije godine prijavljeno prebivalište na području grada Mursko Središće, a to pravo zapravo stječu danom prijave prebivališta i gdje je minimalno jedan supružnik zaposleni na području Republike Hrvatske ostvaruju pravo na poticaj u iznosu od 10.000 kuna. Navedena mjera bi se primijenila kumulativno s ostalim mjerama o pravu na oslobođenje plaćanja komunalnog doprinosa te mogućem ostvarivanju prava na poticaj za rušenje ili obnovu kuća nepogodnih za stanovanje. Navedeni prijedlog uvrstiti će se na dnevni red slijedeće sjednice Gradskog vijeća Grada Mursko Središće dok će se sredstva za taj program osigurati rebalansom proračuna te je nakon toga mogući početak primjene iste.

Obzirom na već donesene mjere za mlade gradonačelnik Grada Mursko Središće predložio je Kolegiju da se novčana naknada za novorođeno dijete na području grada Mursko Središće sa 1.000 kuna za prvorođeno dijete povisi na 2.500 kuna, a za drugorođeno dijete povisi na 5.000 kuna. Navedeni prijedlog uputiti će se na sjednicu Gradskog vijeća Grada Mursko Središće, a rebalansom proračuna osigurati će se sredstva, nakon čega je moguća primjena odluke.

Doktoricu Biserku Goričanec predložili za najvišu županijsku nagradu Zrinski

Kolegij gradonačelnika Grada Mursko Središće za Nagradu „Zrinski“ Međimurske županije za 2018. godinu u kategoriji zdravstva i socijalne skrbi predlaže Biserku Goričanec zbog dugogodišnje skrbi i rada sa liječenim alkoholičarima u Klubu liječenih alkoholičara „Povratak“.

Obitelji Sabol 1.500 kuna pomoći

Odobrava se isplata novčanih sredstava u iznosu od 1.500 kuna za pomoć obitelji Sabol iz Preloga kojima je izgorjela kuća.

 

 

 

 

Ostavi komentar