Ove subote, 8. lipnja, Dani otvorenih vrata u Srednjoj školi Čakovec od 9 do 12 sati

Srednja škola Čakovec najmlađa je srednja škola Međimurske županije koju danas u petnaestoj godini rada pohađa 450 učenika u 20 razrednih odjela. U školskoj godini 2024./2025. učenici mogu birati između četiri obrazovna programa – opća gimnazija, medicinska sestra/tehničar opće njege, farmaceutski tehničar i njegovatelj.

Škola bez zvona

Srednja škola Čakovec ponosi se veselim i prijateljskim ozračjem koje se osjeća na školskim hodnicima, u učionicama, školskoj kantini i zbornici. Dobrom raspoloženju pridonosi pomno uređen prostor u kojem se učenici osjećaju kao kod kuće te vole u njemu provoditi vrijeme i nakon zvona.

Zvona, međutim, nema pa nema ni žurbe ni gužvi na školskim hodnicima. Posebno su uređena mjesta za druženje, stolni tenis, playstation, suvremena knjižnica… Jednostavno, u Srednjoj školi Čakovec vrlo je ugodno što olakšava učenje i smanjuje stres od školskih briga.

Uvodimo novi strukovni program

Pratimo tržište rada tako da u školskoj godine 2024./2025. upisujemo prvu generaciju farmaceutskih tehničara, deficitarno zanimanje u Međimurju i u Hrvatskoj.

Surađujemo sa školama partnerima

Uspostavom Regionalnog centra kompetentnosti pri Medicinskoj školi Varaždin omogućeno nam je korištenje najsuvremenijih medicinskih praktikuma kako bismo naše učenike kvalitetno pripremili za kliničku nastavu u bolnici.

srednja škola čakovec

S nastavnicima – ležerno i prijateljski

Dobrom osjećaju što ga učenici Srednje škole Čakovec imaju u svojoj školi pridonosi i drukčiji, pomalo neformalan i ležerniji odnos s nastavnicima koje opisuju kao susretljive, prijateljski raspoložene i uvijek spremne pomoći. Kako različite osobe uče na različite načine, škola za svoje učenike organizira dodatnu i dopunsku nastavu iz većine nastavnih predmeta. Uz to, učenicima se omogućuju individualne konzultacije na kojima im nastavnici pomažu savladati nastavne sadržaje koje ne razumiju.

Jednosmjenska nastava

Preseljenjem u novu školsku zgradu svi razredi Srednje škole Čakovec prelaze na jednosmjensku nastavu, čime će naši učenici dobiti više slobodnog vremena za učenje i ostale aktivnosti kojima se žele baviti tijekom dana.

Zajedno i hrabro do mature

Za svoje maturante Srednja škola Čakovec organizira besplatne pripreme za polaganje ispita državne mature iz svih obveznih i izbornih predmeta. Učenike pripremaju njihovi nastavnici, iskusni i stručni ocjenjivači ispita državne mature. Stoga se škola može pohvaliti rezultatima koje ostvaruju njezini učenici na ispitima državne mature, kao i njihovim uspješnim upisivanjem na željene fakultete.

Umjetničke duše i sportski duh

Potiču se i podržavaju daroviti učenici, mladi sportaši i glazbenici, kako bi svoje školske obveze uspješno uskladili s izvanškolskim aktivnostima. Nastavni se rad prilagođava njihovim potrebama jer školi je važan njihov razvoj i napredak. Uz to, glazba je sastavni dio školskog života te se s punim pravom može reći da je Srednja škola Čakovec raspjevana škola. Pleše se, glumi, piše, sudjeluje u likovnim radionicama, a sastavni su dio nastavnih aktivnosti posjeti kazališnim predstavama, kino projekcijama, umjetničkim izložbama, koncertima i znanstvenim događanjima.

Izvrsnost i trud prepoznaju se i nagrađuju

Jednoga će dana postati znanstvenici, glumci, novinari, vrsni medicinski djelatnici – tako učenike Srednje škole Čakovec ocjenjuju na državnim natjecanjima i smotrama na kojima vrlo uspješno, iz različitih predmeta, predstavljaju svoje znanje i sposobnosti, svoju školu i cijelu županiju.

Srednja škola Čakovec prepoznaje, potiče i nagrađuje njihov trud i izvrsnost, među ostalim, izletima u europske gradove. Tako su ovi svjetski putnici dosad posjetili Dresden, Dublin, Belfast, London, Bruxelles, pa čak i Dallas u SAD-u. Izvrsna nagrada, zar ne?

srednja škola čakovec

Stručna praksa u zemljama Europske unije

Srednja škola Čakovec ima dugogodišnje iskustvo u provođenju Erasmus+ projekta mobilnosti namijenjenom učenicima strukovnih zanimanja koji im omogućuje obavljanje stručne prakse u inozemstvu kako bi upoznali metode rada u svojoj struci u drugoj zemlji, ali i poboljšali svoje jezične kompetencije. Tako se učenici medicinske struke usavršavaju u modernim zdravstvenim ustanovama na Malti, u Njemačkoj, Španjolskoj, Portugalu i Sloveniji.

Erasmus + za gimnazijalce

Od školske godine 2023./2024. u Srednjoj školi Čakovec učenici gimnazijskog programa pridružili su se strukovnjacima u Erasmus + projektima mobilnosti kako bi poboljšali svoja znanja, upoznali druge kulture i uživali u druženju s mladima iz cijele Europe. Naši gimnazijalci upoznali su Njemačku, Cipar i Portugal.

Slobodne aktivnosti i fakultativna nastava

Slobodne aktivnosti i fakultativna nastava važan su dio obrazovanja u Srednjoj školi Čakovec. Strani jezici, Europsko građansko društvo, novinarstvo, GLOBE, kreativna grupa, zbor, školski bend, foto grupa, dramska skupina – samo su dio školskog života Srednje škole Čakovec.

srednja škola čakovec


Srednja škola Čakovec

Jakova Gotovca 2

40000 Čakovec

T: +385 40 314 108

www.ss-cakovec.skole.hr

facebook.com/sscakovec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE