OPĆINSKO vijeće Goričan ima novog vijećnika: Miro Žvorc odmah pokazao proaktivnost

Prije početka aktualnog sata na sjednici u Goričanu prisegnuo je Miro Žvorc (nezavisni) kao novi vijećnik općinskog vijeća Goričan koji je naslijedio dugogodišnjeg vijećnika Josipa Kovača (Stranka umirovljenika) koji je iznenadno preminuo u 76-oj godini života. Novi vijećnik Žvorc koji je u sklopu SDP-ove liste, odmah je bio vrlo aktivan i postavljao pitanja načelniku Mohariću. 

– Prije par godina počeli smo izgradnju pješačko-biciklističkih staza i bilo je rečeno da će se raditi u Donjoj ulici i Vrtnoj. Ta je staza stala s gradnjom na kućnom broju 45, zanima me zašto se taj dio nije do kraja dogradio. Također, što se tiče rasvjete trebalo bi ju postaviti na svaki rasvjetni stup i da svjetli barem do 11 navečer i pet sati ujutro kad ljudi idu na posao, rekao je vijećnik Miro Žvorc. 

Načelnik Moharić odgovorio je kako vezano uz javnu rasvjetu su od države dobili 100 tisuća kuna, dok će Općina Goričan dodati 70 tisuća kuna. Radovi će početi ovaj mjesec, te će u istom mjesecu i završiti. 

– Sve će biti nova i moderna led rasvjeta, a ako će nešto sitno ostati to ćemo završiti iduće godine. Što se tiče pješačko biciklističkih staza, potreba je za nadogradnju na dijelu ceste Trnavska i Murska ulica, te sve ovisi o tome hoćemo li ući u rebalans ove godine, te dogovoriti sa Županijskim cestama. Ta dionica Donje i Murske ulice bit će nadam se još i veća, ako to nećemo riješiti ove godine, iduće sigurno, odgovorio je Moharić. 

U ostatku zasjedanja, vijećnici Goričana usvojili su odluku o izmjenama i dopunama programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture. Tako je za javnu rasvjetu proračunu predviđena sredstva za djelomičnu rekonstrukciju javne rasvjete na način da se postojeće živine žarulje zamjene novim LED svjetiljkama. Na tu namjenu predviđeno je u proračunu 170 tisuća kuna. Planira se rekonstrukcija parkirališta kod Doma zdravlja u iznosu od 400 tisuća kuna. Za tržnicu Goričan u 2019. godine planira se otkup zemljišta za potrebe izgradnje tržnice. U proračunu su za tu namjenu osigurana sredstva u visini od 113 tisuća kuna.

Ostavi komentar