Odlična suradnja: Snapchat će integrirati aplikaciju Photomath Damira Sabola!

Photomath unutar Snapchata rasprostranit će Photomath na još više učenika. Imat će pomoć u rješavanju matematičkih zadataka kada god požele, kazao je osnivač Damir Sabol iz Čakovca.

Megapopularna društvena mreža Snapchat integrirat će aplikaciju Photomath Damira Sabola, pa će korisnici izravno preko Snapchata moći uslikati matematički zadatak, a Photomath će ga riješiti.

– S obzirom da se prilično komplementarni, ljudi iz Snapchata su nam pristupili i predložil suradnju. Funkcija je trenutko dostupna samo za tržište SAD-a, i to u prvih mjesec na manjem uzorku korisnika, no to će se s vremenom širiti. Osnovni koncept je da kroz Snapchat korisnici mogu doći do rješenja samog zadatka, ali za objašnjavanje postupka rješavanja moraju ući u aplikaciju Photomath – objasnio nam je Damir Sabol.

O daljnjem širenju i kako će se ta suradnja dalje razvijati još je rano za govoriti, no Sabol kaže da se na samom Photomathu konstatno radi i razvija kako bi sama aplikacija bila što bolja i korisnija.

– Razvijamo i dalje Photomath u smjeru da iz, hajdemo reći, pasivne aplikacije postane što je moguće više aktivna, odnosno interaktivna, da potiče korisnike da sami sudjeluju u radu aplikacije i u rješavanju zadataka, ali na način da im to bude zabavno i neopterećujuće, te da rješavanje matematičkih zadataka ne izaziva otpor – objasnio je.

Photomath je već nekoliko godina na top listi najboljih obrazovnih aplikacija, a u studenom prošle godine objavili su kako su prešli 100 milijuna preuzimanja i osigurali investiciju od šest milijuna dolara, piše 24sata.

 

Ostavi komentar