Obilazak radova na energetskoj obnovi škola: Trećeg rujna otvara se dvorana u Orehovici

energetska obnova

Ove kalendarske godine u međimursko obrazovanje uložit će se oko 270 milijuna kuna. Manji dio tih sredstava osiguran je u županijskom proračuna dok veći dio dolazi iz fondova EU.

Osnovna škola Selnica bila je predstavnicima Međimurske županije završna točka radnog obilaska radova na energetskoj obnovi odgojno-obrazovnih ustanova koji su pri samom završetku.

Kako se moglo čuti u samom uvodnom obraćanju javnosti, razina završetka radova kreće se od 65-95%. Radi se o prvom ciklusu projekata energetske obnove u koji su ušle sportska dvorana u Donjem Kraljevcu, ETŠ s pripadajućom dvoranom, radionice Tehničke i Graditeljske škole, Učenički dom Graditeljske škole te OŠ Selnica.

Vrijednost tih projekata iznosi 27 milijuna kuna.

-U ovome trenutku u obrazovanju Međimurske županije aktualno je 25 investicija. Radi se o otvorenim gradilištima, završetku radova, skorom otvorenju novih objekata, potisivanju ugovora ili početku radova u segmentu javnog natječaja, naglasio je međimurski župan Matija Posavec, tijekom svog boravka u Selnici.

Kako je dalje naglasio, 184 milijuna kuna je u fazi realizacije dok četiri projekta čekaju početak rujna i rasopisivanje drugog kruga natječaja za energetsku obnovu. Tada će se prijaviti osnovne škole D. Dubrava, Goričan, Vratišinec i Draškovec.

Iako se i međimurske tvrtke bore s nedostatkom radnika, kako stvari sada stoje svi će se radovi završiti u predviđenom roku. Nije nevažna ni činjenica kako će unatoč svim radovima na školama nastava započeti na vrijeme te da će se odvijati nesmetano i bez prekida.

Prema riječima pak pročelnika za obrazovanje, Branka Sušeca, ovime se obavlja posao ne samo za danas već i za idućih 30 godina. Samim time, tijekom tog vremena, sredstva će se moći koristiti i za neke druge namjene.

Drugim riječima, i dok je oko 15 tisuća međimurskih školaraca još uvijek na ljetnim praznicima, unutar njihovih škola vlada prava košnica sve kako bi im se osigurali što bolji uvjet za rad i učenje.

(VV)

OŠ Selnica

Ostavi komentar