Noć muzeja u Prelogu: Pamtit će se izložba posvećena sportu

Noć muzeja Prelog

Veliki broj posjetitelja ovogodišnje Noći muzeja u Prelogu događaj je koji će se pamtiti. Tema sporta bila je zastupljena izložbom slika i pehara više sportskih udruga u Prelogu.

Najviše interesa pobudila je izložba speedwaja, odnosno AMD Prelog, potom izložba uspjeha nogometaša i rukometaša.

Prve utrke speedwayja za prvenstvo tadašnje države vožene su od 1964. godine, a međunarodne od 1967. godine. Izložba je mali podsjetnik na naše međimurske svjetske asove speedwayja iz Preloga, od Pavlica do Krznarića.

Nogometaši su proslavili sto godina nogometa u Prelogu, a rukometaši više od pedeset godina rukometa. Bili su izloženi i motocikli. Uz razgovor s legendama speedwayja Đurom Fletenom i drugima, te projekciju snimaka utrka na starom stadionu kojeg više nema, održan je i kviz za djecu u knjižnici i čitaonici Grada Preloga posvećen sportu.

Posjetitelji su šetali između više izložbi, redom su razgledavali stalni postav naivne umjetnosti, karikature Ivana Haramije Hansa, izložbe o povijesti sporta u Prelogu, izložbu speedway tehnike u Knjižnici i čitaonici te tradicijsku etno izložbu iz zbirke Petra Horvata.

Družili su se i s glazbenicima, no posebno je popularno bilo pod šatorom u prizemlju uz jelo i piće.

U glazbenom programu sudjelovao je unplugged glazbeni sastav Genova te gudači Glazbene škole Varaždin, zatim, Loop cirkus s akrobatima i perfomerima te slikarica za oslikavanje lica Margareta Geci, koja je pobudila veliki interes djece.

Posjetitelji su uživali u specijalitetima gastronomske kuhinje u suradnji sa Srednjom školom Prelog, te vinima iz podruma Dvanajščak – Kozol.

Noć muzeja otvorio je gradonačelnik Ljubomir Kolarek te zahvalio velikom broju građana na dolasku, Grad Prelog je u suradnji su muzejem “Croata insulanus” i Turističkom zajednicom grada već tradicionalni organizator manifestacije. Ugodan boravak u muzeju zaželio je i dožupan Josip Grivec, dok je program vodio Željko Sokač.

Ostavi komentar