Nikola Možek veliki borac iz Preloga kojeg život u kolicima nije pokolebao

Nikola Možek
Nikola Možek

Dvadesetdvogodišnjem Nikoli Možeku iz Preloga u nedjelju 24. svibnja 2015. godine život se promijenio za 360 stupnjeva. U samo nekoliko sekundi dogodilo mu se ono što ni u snu nije nikad pomislio. Bio je mladić pun elana i vitalnosti koji je tog kobnog dana trajno završio u invalidskim kolicima. Danas pet godina nakon toga priča nam kroz što je sve prošao i kako se pomirio s tom činjenicom. 

Nekoliko dana prije toga završio sam srednju školu. U nedjelju sam odlučio ići u Zagreb, točniji cilj mi je bio Klinika za tumore na Ilici. Tata mi je tamo bio na trodnevnom boravku, pa sam ga htio iznenaditi i posjetiti, započinje svoju priču Možek. 

Na put u Zagreb krenuo je iz Preloga u 6:30. Prošao je Gornji Martijanec, a iduće selo bilo je Gornja Poljana u koju se morao spustiti velikom nizbrdicom. Spustio se dolje i odjedanput je vidio veliki zavoj na desno, kočio je, ali bila je prevelika brzina.

Ostatak zanimljive priče o Nikoli Možeku pročitajte u aktualnom broju Međimurskih novina koje možete kupiti na brojnim prodajnim mjestima diljem Međimurja od petka, 7. kolovoza!

Foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar