NEDELIŠĆE Apel građanima: Kosite ispred svojih kuća!

Vijećnica Darinka Pergar
Vijećnica Darinka Pergar

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Nedelišća vijećnica Darinka Pergar (HL-SR) postavila je pitanje vezano za problem košnje i održavanje zelenih površina ispred stambenih kuća. Prema riječima vijećnice Darinke, unazad nekoliko godina na glavnoj ulici u Nedelišću u Čakovečkoj ulici, Ulici Maršala Tita i Varaždinske zelene površine održava lokalna samouprava. 

– Mještani drugih ulica smatraju da to nije u redu jer oni zelene površine ispred svojih kuća održavaju sami. Ja živim u jednoj od gore spomenutih ulica, i mogla bih reći, pa gledajte, mi koji živimo u tim ulicama imamo obvezu čišćenja snijega i leda po pješačkim stazama, a ne koristimo ih samo mi – rekla je vijećnica Pergar. 

Dodala je kako ima i primjera gdje se auti ili poljoprivredni strojevi bez pardona parkiraju na zelenu površinu u vlasništvu Općine, a kad se te iste površine trebaju održavati, sjetimo se da one nisu naše vlasništvo. Osvrnula se i na problem ambrozije između obrađene zemlje i poljskog puta. 

Odgovor je dao načelnik Darko Dania koji je istaknuo kako postoji odluka vijeća u kojoj svaki građanin ispred svoje kuće treba počistiti snijeg i pokositi travu. 

– Isto tako se radi i o poljoprivrednim parcelama, znači onaj tko obrađuje poljoprivrednu parcelu između šljunčanog puta i parcele, dužan je brinuti se o tom korovu. Građani uglavnom uz ceste sami pokose i to nisu velike površine. Ako znamo da kod nekih kuća ima starijih i nemoćnih osoba, onda uz cestu znaju to pokositi općinski djelatnici jer Hrvatske ceste nas upozoravaju da moramo održavati ceste, slivnike te imati pokošenu travu uz glavne ceste – zaključuje Dania.

Ostavi komentar