Nadstrešnica i rasvjeta na mjesnom groblju Peklenica – Križovec

groblje Peklenica – Križovec nadstrešnica

U razvitak naselja koje pripadaju Gradu Mursko Središće ulaže se jednakomjerno, stvaraju se novi, bolji uvjeti za građane okolnih naselja.

Tako se u Štrukovcu obnovio Društveni dom, asfaltirana je Gornja ulica, pokrenuti je postupak revitalizacije Majura, u Hlapičini se adaptira prostorija Društvenog doma koja će služiti Društvu žena, zamijenjena je vanjska stolarija, postaviti će se prometni radari.

U naselju Peklenica kreće se u II. fazu rekonstrukcije Društvenog doma, izgrađene su pješačko biciklističke staze, u naselju Križovec nedavno je izgrađeno i opremljeno rukometno igralište u sklopu nogometnog igrališta, te je završena pješačko biciklistička staza.

Prema programu i planu razvoja Grada Mursko Središće mnogi projekti koji su započeti će se završiti, pokrenuti će se nove investicije, nastaviti će se kvalitetna suradnja sa Mjesnim odborima i udrugama.

Jedna od investicija je i izgradnja nadstrešnice na mjesnom groblju Peklenica – Križovec, zbog lakšeg održavanja svete mise i sprovoda kroz godinu.
Gradonačelnik Dražen Srpak s predsjednicima Mjesnih odbora Peklenica i Križovec Ivanom Maltarić i Markom Strojkom dogovorio je kolika će biti veličina i natkrivenost nadstrešnice.

Grad Mursko Središće raspisati će pozivni natječaj za obavljanje poslova projektiranja, te će odabrati najpovoljniji ponuditelj. Uz izgradnju nadstrešnice parkiralište i groblje će se osvijetliti.

Izvor i foto: Grad Mursko Središće

Ostavi komentar