5.6 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Mladi iz Nizozemske i Španjolske otkrivaju što im je zajedničko s Čakovčanima

U sklopu projekta „Explore, Connect and Coach“, financiranog preko EU Erasmus+ programa, od 31. srpnja do 7. kolovoza u Čakovcu borave mladi iz Nizozemske i Španjolske.

Zajedno sa domaćinima, čakovečkim CEZAM-ovcima, u tjedan dana istraživat će međusobne sličnosti i razlike, razmjenjivati iskustva te prenositi znanje.

Mlade kojima je baza Prostor CEZAMA-a u Starom Hrastu, u utorak je obišao zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Zoran Vidović. Tom je prilikom istaknuo da Čakovec godinama podupire aktivnost koje provodi Centar za mlade, nastojeći i na taj način mlade potaknuti za aktivnim sudjelovanjem u javnom životu grada. Brojni projekti i programi koje mladi provode na čakovečkom području, vrlo dobro su prihvaćeni, a sva nova znanja i iskustva koja će steći provedbom ovog i sličnih projekata, vrlo su korisna, rekao je, među ostalim, zamjenik Vidović. Mladim Španjolcima i Nizozemcima zaželio je ugodan boravak u našem gradu, te ih pozvao da posjete najveću ljetnu manifestaciju u ovom dijelu Hrvatske – čakovečko Porcijunkulovo.

U projektu koji zajednički provode CEZAM, španjolska udruga mladih EKHI i nizozemska udruga mladih IPA sudjeluje preko trideset mladih iz sve tri zemlje. U tjedan dana, koliko traje ovaj projekt, brojnim aktivnostima i druženjima nastojat će razmjenom iskustva te međusobnim upoznavanjem, unaprijediti aktivnosti koje provode na svojem području.

Čakovčani će ih imati prilike upoznati u petak kad će na središnjem gradskom trgu organizirati internacionalnu večer, na kojoj će se uz domaće, predstaviti i dvije strane grupe mladih.

Izvor i foto: Grad Čakovec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE