0.7 C
Čakovec
Ponedjeljak, 6 veljače, 2023

MENEA organizira edukativne radionice na temu energetskog siromaštva

Međimurska energetska agencija d.o.o. je 1. rujna 2021. godine u sklopu projekta CO-EMEP – Poboljšanje suradnje za bolje upravljanje energijom i smanjenje energetskog siromaštva na HU-HR prekograničnom području financiranog iz Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020 u prostorima Centra znanja Međimurske županije održala edukativnu radionicu „Energetsko siromaštvo u kućanstvima i kako ga spriječiti“. Tijekom radionice energetski stručnjaci iz Agencije su informirali širu javnost i ustanove socijalne skrbi o problematici energetskog siromaštva, potencijalnim mjerama za njegovo ublažavanje kao i mjerama za povećanje energetske učinkovitosti u energetski siromašnim kućanstvima kako bi povećati njihovo znanje i svijest o postojanju navedenog problema s kojim se danas susreće sve veći broj građana.

Uz navedenu edukativnu radionicu, Međimurska energetska agencija d.o.o. organizira još jednu edukativnu radionicu pod nazivom „Lokalno i regionalno planiranje s aspekta energetskog siromaštva“ koja će biti namijenjena jedinicama lokalne i regionalne samouprave te ostalim institucijama koje se bave planiranjem na lokalnoj i regionalnoj razini. Druga edukativna radionica u sklopu projekta CO-EMEP će se organizirati u srijedu, 8. rujna 2021. godine s početkom u 10:30 sati također u prostorima Centra znanja Međimurske županije na adresi Bana Josipa Jelačića 22B, 40 000 Čakovec. Tijekom radionice sudionicima će se pojasniti pojam energetskog siromaštva, mjere za njegovo ublažavanje i njihovo uključivanje u buduće strateške i planske dokumente jedinica lokalne i regionalne samouprave budući da se oni smatraju glavnim akterima u borbi protiv energetskog siromaštva. Jedinice lokalne i regionalne samouprave najbolje poznaju svoje građane i njihove potrebe te sukladno tome mogu identificirati potencijalne mjere pomoći.

Budući da je energetsko siromaštvo izrazito kompleksan problem u čije rješavanje je potrebno uključiti širok spektar stručnjaka, energetski stručnjaci iz Agencije će tijekom radionice sudionicima pružiti savjete na koji način se boriti sa energetskim siromaštvom i učiniti borbu protiv energetskog siromaštva dijelom strateških ciljeva jedinica lokalne i regionalne samouprave. U tu svrhu su u okviru projekta CO-EMEP izrađene i Smjernice za planiranje smanjenja energetskog siromaštva za jedinice lokalne i regionalne samouprave čiji glavni cilj je dati upute jedinicama lokalne i regionalne (područne) samouprave o načinu na koji mogu uključiti mjere za smanjenje energetskog siromaštva u svoje buduće strateške i planske dokumente kako bi osigurali smanjenje energetskog siromaštva na svom administrativnom području na dugoročni vremenski period.

Sadržaj članka je isključiva odgovornost Međimurske energetske agencije d.o.o. i ni pod kojim uvjetima ne odražava stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

0FanoviLajkaj
3,698SljedbeniciSlijedi
14,700PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE