Mario Kovač predstavlja zbirku poezije Metamorfoze iliti pretvorbe

Kovač Mario
Kovač Mario

U utorak 9. lipnja u 18 sati Mario Kovač predstavit će svoju zbirku poezije Metamorfoze iliti pretvorbe, u utorak, 9. lipnja u 18 sati u Knjižnici Nikola Zrinski Čakovec.

Ulaz je slobodan, pozivaju na predstavljanje zbirke iz Knjižnice Nikola Zrinski Čakovec.

Mario Kovač rođen je 1975. godine Zagrebu, poznati je hrvatski kazališni i filmski redatelj. Kao redatelj, glumac, skladatelj, scenograf ili dramaturg sudjelovao je i u stvaranju čitavog niza amaterskih predstava i performansa. Djeluje i kao dramski pedagog te voditelj brojnih dramskih radionica. Doktorirao je 2015. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu doktorskom disertacijom na temu Metodologija kazališnog rada sa slijepim i slabovidnim osobama.

Nakon objavljene prve zbirke poezije Jesmo li se za to borili? koja izlazi 2007. godine, Mario Kovač nije napustio lirsku metriku, već polako i spontano u formi pjesama bilježi metamorfoze odnosno pretvorbe kroz koje, usporedno ili nasuprot društvu koje ga okružuje, prolazi tijekom proteklih 13 godina te ih okuplja u istoimenoj zbirci Metamorfoze iliti pretvorbe u izdanju izdavačke kuće Što čitaš?.

Predstavljanje će se održati u Multimedijalnoj dvorani Knjižnice Nikola Zrinski Čakovec.

 

Ostavi komentar