Kontrolna točka u Sv. Martinu: HARD CRO utrka ove godine još jača

Hard Cro
Foto: Goran Zec

Kroz četiri kuta Hrvatske, za pet dana, 100 vozača, solo ili u paru i bez pratnje. Samo oni koji završe utrku u zadanom vremenu zaslužit će titulu “HARD CRO finišer.”

Ova biciklistička utrka starta na jugu u Moluntu 19.06.2017. i završava na istoku u Iloku. Natjecatelji moraju proći dvije kontrolne točke. Prva je na zapadu u Savudriji, a druga na sjeveru, LifeClass Terme Sveti Martin.

>> I Međimurci voze brutalnu biciklističku utrku Hard Cro

HARD CRO 2016 utrka pokazala se izuzetno uspješnim projektom, jedina je takve vrste u Hrvatskoj i nailazi na velik interes biciklista raznih profila te kod sve veće publike, kako u državi tako i u inozemstvu.

Format utrke ostaje isti, vozači su potpuno autonomni, sami biraju svoju rutu, moraju u zadanom roku proći kontrolne točke i stići na vrijeme u cilj kako bi se izborili na ljestvici ukupnog poretka u pojedinim kategorijama. Prosječna duljina rute je oko 1400 km sa prosječnih 13000 m visinske elevacije, ukoliko se prelazi prijevoj Učke u oba smjera.

Uvedene su tri nove kategorije: muški parovi, ženski parovi i mješoviti parovi.

Registracije su otvorene od 15.02.2017 do 25.04.2017., broj prijava je limitiran na ukupno 100 natjecatelja (solo i parovi). Natjecatelji se prate putem GPS uređaja, tako i publika može pratiti utrku u realnom vremenu.

Organizator utrke je Biciklistički klub Samo Sport, a pokretači koji stoje iza projekta su direktor utrke Kornel Boros i Ivan Rogić. Ove godine za cilj imaju privući još veći broj natjecatelja iz inozemstva. Sve više se prepoznaje potencijal utrke što ih motivira da budu bolji iz godine u godinu, a u narednim izdanjima plan je privući i najveća imena sporta.

Pratite #HARDCRO2017 utrku i na službenoj Facebook stranici, a više informacija možete potražiti na službenim internetskim stranicama www.hardcro.com.

Ostavi komentar