KINEZI ponovno u Međimurju: Grad Jiangsu i Čakovec potpisali prijateljsku suradnju!

Delegacija, njih 20 stiglo iz Narodne Republike Kine iz pokrajine Jiangsu u posjet Međimurju i Međimurskoj županiji. Ovo je ujedno jedanaesta delegacija u proteklih 8 godina. U četiri godine izvoz i gospodarska suradnja Međimurja s  Narodnom Republikom Kinom raste godišnjom stopom od 54 posto, istaknuo je župan Matija Posavec.  

Jiangsu je najgušće naseljena pokrajina u Kini koja broji 8.200.000 stanovnika. 

– U njihovoj suradnji sa zemljama srednje i jugoistočne Europe, Hrvatska je visoko pozicionirana, fokus je opet i ponovno na Međimurju. Svake godine raste broj proizvoda koji se izvoze prema Kini, ako je samo jedan mali kotačić upravo ova suradnja i delegacije koji dolaze ovdje mi smo zadovoljni. Naša je uloga da se povezuju naši gospodarstvenici s Narodnom Republikom Kinom. Ovo je dobar gospodarski primjer, te su domaćini direktor tvrtke MARING d.o.o. Dmitar Maravić sa suradnicima koji godinama uspješno posluje s predstavnicima pokrajine Jiangsu, rekao je župan Posavec. 

Delegacija je smještena u Međimurju tri dana, te će u tom vremenu obilaziti kulturne, sportske sadržaje na ovom području. Konkretno se radi o posjetu međimurskim vinarima, obilasku Čakovca i Međimurja. 

Nakon radnog sastanka potpisano je Pismo namjere o uspostavi odnosa gradova prijatelja između grada Yanchenga u Narodnoj Republici Kini i Grada Čakovca koju je potpisao Zou Yishi zamjenik direktora Stalnog odbora Narodnog kongresa Yanchenga i zamjenik gradonačelnika Zoran Vidović.

– Izuzetno nam je drago što je grad Yancheng pokazao interes da se poveže s Čakovcem koji je poznat kao grad koji je otvoren i prijateljski raspoložen prema drugima. Vjerujem da ćemo na taj način povezati Međimurje, Čakovec i Hrvatsku s kineskim pokrajima, te neće u budućnosti biti poveznica samo na kulturnom i sportskom planu, već ono što je u današnje vrijeme najvažnije na gospodarskom planu, poručio je zamjenik gradonačelnika.

Ostavi komentar