Na Marini Prelog u suradnji s Muzejom Croata insulanus „Kontrast teatar” organizirao kazališni kamp  

kazališni kamp Prelog

U organizaciji Muzeja Croata insulanus Grada Preloga organizirana je ljetna radionica glume za djecu na Marini Prelog. Dok su mlađa djeca do četvrtog razreda osnovne škole učila osnove lutkarstva i izrade lutki, starija su se igrala kazališta. Ravnateljica muzeja, Iva Kožnjak, naglasila je da je Marina Prelog zbog svoje ljepote i ambijenta vode i prirode upravo idealno mjesto za ljetna druženja i radionice.

kazališni kamp Prelog
Matko Buvač: – Ono što su djeca naučila kroz igru glume je druženje i radost stvaranja

Kazališni kamp realiziran je u suradnji s mladim  Kontrast teatrom, čiji su osnivači prvi međimurski magistri glume i lutkarstva: Matko Buvač i Andro Damiš. 

Kazališni kamp bio je podijeljen u dva dijela. Mlađa djeca do četvrtog razreda osnovne škole učila su kroz igru u prirodnom ambijentu Marine Prelog osnove lutkarstva i izradu ručnih i štapnih lutaka. Stariju skupina djece od četvrtog do osmog razreda osnovne škole učila su različite dramske igre te improvizaciju i osnove glumačke igre.

Andro Damiš pokazuje kako tek izrađena lutka “oživi”

Radionica je trajala pet dana i završena je malom predstavom za roditelje na kojoj su djeca pokazala što su naučila, bilo je smijeha i veselja. Svako dijete dobilo je i diplomu kao pokaznik ljetne radionice.

foto: Josip Šimunko

kazališni kamp Prelog
Prvi ogled s lutkom i igrom

Ostavi komentar