Josip Krištofić, najstariji stanovnik prerezao vrpcu novouređene ulice Matije Gupca u Murskom Središću

Josip Krištofić ima 93 godine i njastariji je stanovnik ulice Matije Gupca, zbog čega mu je pripala čast otvorenja

Povodom blagdana svete Barbare u Murskom Središću svečano otvorena Ulica Matije Gupca i imenovana Šetnica svete Barbare.

Najstarije ulica u Murskom Središću nakon što suzavršeni radovi na kanalizaciji,a pri tome i zamjenjene sve potrebne energetske instalacije ispod ceste je u potpunosti rekonstruirana.  Riječ je o pojedinačno najvećem infrastrukturnom projektu u povijesti Murskog Središća.  Preseljeno je preko 300 metara ograde, kako bi se ulica proširila i dobila pješačku stazu. Ulicu je svečano otvorio najstariji stanovnik, 93-godišnji Josip Krištofić.

Prije otvorenja ulice koja vodi paralelno uz šetnicu uz Muru, svečano je otkrivena i tabla s novim imenom šetnice kojoj je nadodano ime svete Barbare. Svečanost je otpočela misom koju je služio župnik Marijan Horvat u spomen kapeli na šetnici na mjestu gdje je nekada bila najstarija crkva i groblje uz samu rijeku Muru. Svetica Barbara svetice štovala se kao zaštitnica rudara čiji je kult duboko štovan.

Nakon drugog poziva Povjerenstvo za imenovanje ulica je upravo prijedlog Šetnica svete Barbare ocijenilo kao najbolji, a Gradsko vijeće Grada Mursko Središće na 4. sjednici je to ime potvrdilo. Prijedlog je dala Zrinska garda Čakovec. Uz tablu s imenom, svečano je otvorena i info ploča, peta takva na Šetnici svete Barbare, a samu svečanost otkrivanja table pripala je članovima Zrinske garde Čakovec i Rudarskog zbora Mursko Središće.

 

Ostavi komentar