Intervju tjedna: Ivanka Zanjko 34-godišnja slikarica iz Okruglog Vrha

Ivanka Zanjko mlada je slikarica iz Okrugog Vrha. Još kao djevojčica voljela je crtati te je kist prati čitav život. U početku je to samo bio hobi, a s vremenom je preraslo u nešto puno više. Napravila je Instagram stranicu ivaa_aart i postavila nekoliko radova kako bi dobila feedback od pratitelja.  

34-godišnju umjetnicu posjetili smo u obiteljskoj kući gdje nam je pokazala svoje inspirativne radove. Odakle crpi ideje, koji su joj motivi te na kako nastaju umjetnička djela Ivanka nam je otkrila uz šalicu kave. 

– Otkad je krenuo vaš interes prema umjetnosti i slikarstvu? Imate li u obitelji umjetnike?

– Još kao mala voljela sam crtati i mislim da sam to naslijedila od oca. U školi sam još više zavoljela crtanje pa sam nekako nastavila tim putem. Tako me slikarstvo prati kroz cijeli život i vrlo me ispunjava. Inače sam završila dizajn unutarnje arhitekture u Čakovcu te sam uređivanjem i crtanjem okružena cijelo vrijeme. Dok stvaram svoja djela volim slušati žešći rock uz koji dobijem dodatnu inspiraciju. Neko vrijeme sam živjela u Rijeci, a tamo sam vjerojatno stekla sklonost prema rock glazbi. Kroz obrazovanje sam stekla sklonost uređivanja starog namještaja i izradu novog, pa tako često koji komad dobije novi izgled.

Ostatak intervjua s međimurskom slikaricom Ivankom pročitajte u aktualnom broju Međimurskih novina koje možete kupiti na brojnim prodajnim mjestima diljem Međimurja od petka, 29. svibnja!

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE