Među uhićenima i Ana Mandac pomoćnica ministra Darka Horvata koja je ekspresno smijenjena

Vlada je u petak održala telefonsku sjednicu na kojoj je razriješila dužnosti državnu tajnicu u Ministarstvu uprave Josipu Rimac te pomoćnicu ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Anu Mandac, priopćeno je iz Vlade RH.

Kao što pišu nacionalni mediji one su među više danas uhićenih dužnosnika i gospodarstvenika u sklopu istrage Policijskoga nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) zbog sumnje u počinjenje djela protiv službene dužnosti i gospodarskog kriminaliteta s obilježjima korupcije, a vezanih uz vjetroelektrane kod Knina. Među uhićenima je kako smo već prenijeli predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić.

Horvatova ‘desna ruka’ u ministarstvu Ana Mandac (na slici u crvenom kaputiću) kombinirala je rad u javnom i privatnom sektoru. Bila je kako je sama kazala uspješna u konzultantskim vodama za EU projekte i prema njezinim riječima ministar Darko Horvat angažirao ju je na osobni zahtjev i nagovorio da se prebaci iz privatnog sektora u ministarstvo.

Što se njoj točno stavlja na teret nije poznato, a ministar Horvat za sada nije želio komentirati ovaj za njega sigurno neugodan udarac.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE