Incident u Saboru zbog prosvjeda u Čakovcu!

U Saboru je, nakon konferencije za medije zastupnika romske nacionalne manjine Veljka Kajtazija došlo do incidenta. Naime, saborski zastupnik Hrvoje Zekanović napao je Kajtazija. Porječkali su se oko sutrašnjeg prosvjeda u Čakovcu.

Zekanović je rekao da taj prosvjed nije usmjeren protiv Roma iako na plakatu stoji i rečenica ‘među Romima ima i dobrih ljudi.’

Kajtazi mu je odgovorio da ovo nije prvi put da ga napada pa se prisjetio kako je jednom prilikom implicirao da je ukrao kišobran. Zekanović je kazao kako on to nije rekao.

Frcale su optužbe, a jedan drugome govorili su da lažu. “Umjesto da ste svi došli na prosvjed i rekli to nismo mi…. Dođite ja vas sutra vodim”, dobacivao je Zekanović. Kajtazi je Zekanoviću rekao nemojte kritizirati Rome te mu poručio: “Sram vas bilo”, rekao je Kajtazi više puta Zekanoviću.

“On je cigan, ami smo Romi”, kazala je Suzana Krčmar, predsjednica Saveza Roma Hrvatske nakon incidenta.

Naime, 1. lipnja u Čakovcu je najavljen prosvjedni skup “Želim normalan život”

“Prosvjed je organiziran s jednim, jedinim ciljem – ukazati na katastrofalno, neodgovorno, opasno i kriminalno ponašanje mnogih u našem kraju, a pogotovo dijela romske manjine“, piše na Facebooku u pozivu na prosvjed.

Foto: Patrik Macek/Pixsell

Ostavi komentar