Humana Nova poziva škole i vrtiće na proljetno sakupljanje tekstila!

Proljeće je vrijeme promjene i vrijeme za čišćenje ormara, odnosno vrijeme za PROLJETNU ČISTKU – veliku akciju sakupljanja tekstila koju Socijalna zadruga Humana Nova i ove godine organizira u suradnji s odgojno-obrazovnim institucijama na području Međimurske i Varaždinske županije.

Tekstil je jedan od najvećih zagađivača okoliša, a u Humani Novoj daju mu novu vrijednost te na taj način sprječavaju da završi na odlagalištu. Ako ste kao škola zainteresirani za sudjelovanje, sada je vrijeme za dogovor oko akcije kako biste učenicima/roditeljima i suradnicima mogli najaviti ovu ekološku i društveno važnu aktivnost za lokalnu zajednicu.

Materijale upitne kvalitete, masovnu proizvodnju, rad na normi i odricanje od odgovornosti o odlaganju tekstilnog otpada, u Humani Novoj zamijenili su recikliranim materijalima, iskorištavanjem viškova u krojenju, eko certificiranim materijalima, radom bez norme, zapošljavanjem osoba s invaliditetom i ostalim društveno marginaliziranim skupinama ljudi te zaokruženim modelom gospodarenja tekstilnim otpadom.

Ovakve je priče potrebno širiti i u njih uključiti lokalnu i širu zajednicu, jer od nje svi imaju koristi. Budući da u Humani Novoj znaju da na mlađima svijet ostaje, svoj rad dijele i sa školama.

Akcija sakupljanja se u vašoj ustanovi može održati od 22.4. do 29.4. 2024. godine ili prema vašem internom dogovoru, ovisno o datumu prikupa.

Prikup sakupljenog tekstila organizirat će u sljedećim periodima:

Međimurska županija 29.4. – 3.5.2024.

Varaždinska županija 6.5. – 10.5.2024.

Sve zainteresirane škole i vrtići mogu se javiti na [email protected] ili 0997910945

humana nova

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE