Grad Mursko Središće kreće s aktivnostima potrebnim za izgradnju Sportskog parka

Sportski park Mursko Središće
Sportski park Mursko Središće

Ideja za izgradnju Sportskog parka u Murskom Središću, koji će sadržavati pomoćno nogometno igralište s atletskom stazom, pokrenuta je razgovorom gradonačelnika i predstavnika udruga, gdje su sportske udruge iznijele probleme o nedostatku terena za provođenje svakodnevnih aktivnosti.

Svjestan važnosti i potrebe udruga s područja grada Mursko Središće za dodatnim prostorima i terenima, Grad je dao izraditi Idejni projekt Sportskog parka.
Naime, Atletski klub Mursko Središće i nogometni klub „Rudar“ zbog proširenja i povećanja broja članova dnevno se susreće sa problemom provođenja aktivnosti.

Prošle godine, kod promijene Prostornog plana uređenja Grada Mursko Središće učinjene su prve pretpostavke. „Sportski park“ će se graditi u ulici Franje Koroša, prema Športsko-rekreacijskom centru „Zalešće“, iz razloga što je najbliže sadašnjim nogometnim terenima, a opet kada se sagleda šire, 100 metara je udaljena sportska dvorana, nekih 300 metara turistički kompleks „Cimper“, 100 metara je udaljeno ŠRC „Zalešće“, tako da kada to zaokružimo dobivamo jedan kvalitetan sportski kompleks

U 2018. godini Grad će započeti prve aktivnosti oko izgradnje Sportskog parka, te će pokrenuti postupak kupnje potrebnog zemljišta, točnije kupnje 23 parcele.
Ukupna površina Sportskog parka biti će 17 000 m2. Izgradnja i uređenje Sportskog parka aplicirati će se u EU fondove i nacionalne programe. Podršku projektu dali su i predsjednik Atletskog kluba, Nogometnog kluba „Rudar“, ŠRD „Mura“ i USR „Sport za sve“.

Izgradnja gledališta sa pratećim sadržajima za poboljšanje lokalne usluge za sport i slobodno vrijeme za građane jedna je od investicija koja je udruga NK „Rudar“ kandidirala u Mjeru Ruralnog razvoja 7.4.1. Vrijednost investicije iznosi 4.021.231,00 kuna.

Izvor i foto: Grad Mursko Središće

Ostavi komentar