FOTO: Završava se dugo očekivana sportska dvorana u Goričanu!

Nakon otvaranja dvorana u Orehovici, Draškovcu i Strahonincu, sredinom ožujka biti će završeni i radovi na dugo očekivanoj školskoj sportskoj dvorani u Goričanu. U dvorani čiju izgradnju zajednički financiraju Međimurska županija i općina Goričan svoj dom će pronaći brojne udruge i klubovi što će unaprijediti kulturni i sportski život stanovnika. Završne radove na vanjskom uređenju dvorane i parkirališta, obišli su župan Međimurske županije Matija Posavec, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Branko Sušec, direktor MIN-Međimurje Investicije Nekretnine d.o.o. Ivan Vinković, predstavnik izvođača završnih radova Stanko Tkalčić i ravnatelj osnovne škole Goričan Zlatko Varošanec. Izgradnja školske sportske dvorane započela je 2013. godine te je tijekom godina bilo i nekoliko zastoja u izgradnji, ali već 2017. godine osigurana su sredstva kako bi ova dugo očekivana investicija konačno bila i dovršena. Predviđena vrijednost ulaganja u radove i opremu iznosi 12.766.974,97 kuna, uključujući PDV.
Župan Matija Posavec obišao je sportsku dvoranu koju će kroz koji mjesec koristiti 178 učenika OŠ Goričan te brojne udruge, klubovi, mještani.

-Ovo je još jedna od kapitalnih investicija u obrazovanju u Međimurskoj županiji, dvorana će biti mjesto druženja za sve osnovnoškolce čija se nastava tjelesnog odgoja do sada održavala u neodgovarajućim prostorima, a uskoro ćemo započeti i s energetskom obnovom zgrade osnovne škole, rekao je župan Posavec. Površina dvorane sa popratnim sadržajem iznosi 1300m² i može primiti 270 gledatelja. U sklopu dvorane se nalaze i svlačionice, sanitarije, prostorije za nastavnike, kotlovnica, ventilacijska komora i spremište sprava. Unutarnje dimenzije same dvorane su 32,00 x 22,00 m. Dvorana je povezana sa školom spojnim hodnikom. U prostoru između škole i dvorane uređen je atrij površine 300m² predviđen za razne aktivnosti.
Ravnatelj Zlatko Varošanec, istaknuo je kako nestrpljivo očekuju otvorenje dvorane te se veseli budućim projektima i energetskoj obnovi kojom će za 35-ero zaposlenika škole i 178 učenika u 11 razrednih odjeljenja biti osigurani izvrsni uvjeti za rad i učenje.

Važno je napomenuti da je u Međimurskoj županiji u tijeku obnova 20 osnovnih i 5 srednjih škola.

Ostavi komentar