FOTO: U utorak 24. travnja otvorenje prvog Studentskog doma u Čakovcu!

Studentski dom Čakovec

U sklopu programa Dana Međimurske županije u utorak 24. travnja obilježit će se i Dan Međimurskog veleučilišta u Čakovcu. Tom prigodom održat će se svečana sjednica Međimurskog veleučilišta te će se svečano otvoriti Studentski dom.

Uređen je temeljem projekta “Uključivo studiranje”“ vrijednog oko 9 milijuna kuna i revitalizacijom jedne od zgrada starog vojnog kompleksa. Ovim se činom na najbolji mogući način u Međimurju obilježava stogodišnja tradicija visokog obrazovanja gdje će studenti po prvi puta dobiti svoj studentski dom čime će se podići kvaliteta i standard studiranja.

Uporabni prostor novog Studentskog doma je 1.051,29 m2 čime je osiguran povoljan smještaj s implementiranim sustavom “pametnih soba” za 39 studenata. Tri dvokrevetne sobe prilagođene su za korištenje osobama s invaliditetom.

Dodatni sadržaji Doma su kuhinja, kafić, restoran, čajna kuhinja, knjižnica, čitaonica opremljena računalima, skriptarnica i praonica rublja, društveni i sportsko-rekreacijski prostor. Prednost smještaja u domu će imati studenti slabijeg socijalno-ekonomskog statusa.

foto: rr

 

Ostavi komentar