14.7 C
Čakovec
Nedjelja, 19 ožujka, 2023

FOTO: Studio MaRRtinez zaustavlja vrijeme i stvara uspomenu na prve dane života vaše bebe

Fotografiranje tek rođene bebe do maksimalno 14 dana starosti postoji i u Međimurju, u Studiju MaRRtinez.

Iako je fotografiranje moguće u studiju ili na drugim lokacijama, najčešće se obavlja u bebinu domu uz sigurnu rasvjetu ili prirodno svjetlo. Postupak podrazumijeva upoznavanje, umatanje i smirivanje bebe te poziranja. Na prvu, fotografija uspavane bebe ostavlja bez daha od slatkoće, ali ostali biste iznenađeni koliko je vremena, strpljenja i truda potrebno da se dobije takva fotografija.

Martina Strahija, vlasnica Studija MaRRtinez smještenog u Novom Selu Rok, bavi se fotografiranjem već dugi niz godina i u njenoj se umjetničkoj mapi radova mogu naći vrlo kvalitetne fotografije svih prigoda – vjenčanja, zaruka, raznovrsnih proslava, obiteljskih portreta i njene čuvene Božićne priče koja je unikatna i van svake konkurencije te iz godine u godinu ostavlja bez daha. Uvjerite se i sami na njenoj facebook stranici Studio MaRRtinez 

Fotografiranje novorođenčadi

Ipak, fotografiranje novorođenčadi nekako posebno grije oko srca. Martina, inače odgojiteljica po struci, s velikim žarom priča o procesu fotkanja nježnih bića koja broje svega nekoliko dana na svijetu.

– Ništa nije slađe od novorođene bebe. Od njihovog zijevanja, sitnih nožnih prstića i pospanog smješka. Zašto obožavam fotkati bebe? Jer ta fotografija zamrzava trenutak i čuva uspomenu na tih nekoliko dragocjenih dana starosti bebe, kaže nam Martina i nastavlja – Potrebno je mnogo razumijevanja, strpljenja, sigurnost položaja bebe, opreme koja se koristi od rekvizita i pribora pa sve do vremena fotografiranja bebe koje zapravo oduzima najmanje vremena u tom procesu. Udobnost i sigurnost su na prvom mjestu.

Bebe se fotkaju u tri kategorije: gola beba, beba s rekvizitima i s roditeljima/braćom. Pod rekvizitima se smatraju dodaci kao ogrtači, trake za glavu, šeširi, mašne, korpe. Sve poze tijekom fotografiranja prelaze iz jedne u drugu uz što manje ometanja bebe. Cijeli proces traje oko sat-sat i pol, bebe najčešće 99% vremena spavaju jer se osjećaju sigurno. Mama je prisutna od početka do kraja, no najčešće niti nema potrebe za intervencijom jer se poštuje bebino raspoloženje. Martina itekako razumije taj govor; dosada je “pričala” s preko 200 novih malih ljudi. Otpora nema tijekom prvih 14 dana, zato se fotografiranje i vrši isključivo tijekom tog perioda.

Zašto se ljudi odluče za fotkanje bebe?

Nakon poroda, pogotovo ako je prvorođena beba, roditelji su u potpunosti fokusirani na brigu o bebi, a mame na oporavak. Dragocjeni trenuci koji tope srca vrlo često ostaju u magli i kliznu kroz prste, dok niti ne slutite kakva se ljepota života krije u tim prvim danima.

– Svaku bebu vidim kao kreativnu mogućnost, kaže Martina. Svaki element priče je važan. Bitno je za svaku priču imati inspiraciju, a meni je ne nedostaje. Radim i vjerujem u ono što volim. A volim fotografirati najljepše uspomene i emocije!

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,028FanoviLajkaj
617SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE