FOTO: Pučko otvoreno učilište Novak ugostilo izložbu i tribinu na temu Mladi i umjetnost

Kristina Pongrac
Kristina Pongrac, u suradnji s Učilištem i Muzejom Međimurja organizirala je izložbu i tribinu na temu "Mladi i umjetnost"

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i ove godine, od 2. do 8. listopada, organizira 11. Tjedan cjeloživotnog učenja u Hrvatskoj. Pučko otvoreno učilište Novak Mala Subotica uključuje se u akciju Tjedna cjeloživotnog učenja svake godine, a ove s okosnicom teme “Mladi i umjetnost.  Tako su prostori Pučkog otvorenog učilišta Novak  u Čakovcu ovog ponedjeljka pretvoreni u izložbenu galeriju te su ugostili izložbu i tribinu na tematiku umjetničkog stvaralaštva mladih.

Predstavljeni su mladi umjetnici s područja Međimurske županije i inozemstva iz različitih područja umjetnosti – likovna, glazbena, novi mediji i književnost, kao i s radovima primijenjenog tipa, i to: Maša Bajc, Matija Bajc, Matija Filo, Mario Jakšić, Jakov Skok, Magdalena Sklepić, Sandro Sklepić, Mateja Rusak, Kristina Pongrac, Bruno Tkalec, Leonarda Hegeduš, Simona Židov, Bojana Vojvodić te Jelena Savić (Srbija).

Događaj je organiziran suradnjom Pučkog otvorenog učilišta Novak Mala Subotica, Muzeja Međimurja te Kristine Pongrac, magistre primijenjene umjetnosti, koja je ujedno i moderirala program. Program otvorenja izložba započele su klarinetistice Simona Židov i Leonarda Hegeduš . Sve nazočne, između kojih i načelnika Općine Mala Subotica Valentina Škvorca, pozdravio je ravnatelj Učilišta Zvonimir Pavčec.

izložba Mladi i umjetnost

U nastavku programa predstavljena je poezija studenta germanistike i kroatistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu Jakova Skoka. O njegovoj drugoj zbirci poezije “Desetorica skeptika” govorili su Ernest Fišer pjesnik, esejist, književnik i likovni kritičar iz Varaždina, te Zdenka Skok, majka mladog pjesnika, ali i slikara Jakova. Bruno Tkalec iz čakovečkog benda Audio Detektiv vokalom i gitarom zastupao je glazbeno stvaralaštvo mladih, a nakon otvorenja izložbe posjetitelji su sudjelovali u razgovoru s autorima na tribini s temom “Mladi i umjetnost”.

foto: rr

Ostavi komentar