17.8 C
Čakovec
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

FOTO: Nakon vatrogasne vježbe u Šandorovcu podijeljene vatrogasne cijevi

U večernjim satima, 2. svibnja, u Šandorovcu je bilo iznimno veselo za djecu iz vrtića. Naime, vatrogasci s južnog područja Vatrogasne zajednice Grada Čakovca u koji spadaju Dobrovoljna vatrogasna društva Kuršanec, Novo Selo na Dravi, Savska Ves, Šandorovec i Totovec izvršili su taktičku pokaznu vježbu. Na vježbi su sudjelovali i profesionalci iz  JVP Čakovca.

Pretpostavka je bila kako je došlo do požara u Dječjem vrtiću ”Cipelica”, područni odjel ”Zvjezdice” u Šandorovcu. Teta iz vrtića u pomoć zove vatrogasce na 193 koji izlaze sa navalnim vozilom i opremljeni izolacionim aparatima vrše unutarnju navalu. Zbog mogućnosti širenja požara izvan samog objekta u pomoć dolaze i vatrogasci DVD-a Kuršanec, Savska Ves i Totovec.

U isto vrijeme evakuirana su i djeca iz vrtića, ali se ustanovilo da pet djece nedostaje. Vatrogasci DVD-a Novo Selo Rok, Šandorovec i Totovec odmah su krenuli u potragu po okolnoj šumi, a vršili su i osvjetljenje pomoću agregata za struju marke ”Endress” i LED reflektorima. Nakon nekoliko minuta potrage isti su i pronađeni.

Vježbom je rukovodio zapovjednik VZG Čakovca Robert Meglić, a ocijenjena je kao uspjela.

Na kraju vježbe u Društvenom domu u Šandorovcu predsjednik VZG Čakovca Mario Medved podijelio je po 6 komada ”C” cijevi i 2 komada ”B” cijevi svim DVD-ima s područja Grada Čakovca, a kojih ima ukupno petnaest. Kako je tom prilikom naglasio Vatrogasna zajednica te je cijevi nabavila sredstvima premije požarnog osiguranja, kao dio stalnog obnavljanja i opremanja DVD-a za potrebe intervencija.

Izvor i foto: Grad Čakovec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE